Home Externe Elveția: Accident soldat cu 17 răniți

Elveția: Accident soldat cu 17 răniți

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Coliziunea dintre un autocar care transporta turiști și un tren german s-a soldat cu rănirea a 17 persoane; conform agențiilor de presă DPA și AFP care citează poliția locală. 

Accidentul a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată la aproximativ 40 km distanță de Berna, în Interlaken. Vineri, la ora locală 20:00, trenul care circula în direcția gării Interlaken-Est a acroșat partea din spate a mașinii. Trenul german ICE a lovit un autocar care transporta turiști; pasagerii trenului express-intercity nu au fost răniți, însă 17 dintre persoanele de diferite naționalități aflate în autocar au fost transportate de urgență la mai multe spitale din regiunea respectivă. 

Naționalitatea răniților nu este cunoscută și poliția a declarat că ”starea lor nu este prea gravă”, informează Agerpres. Se pare că șoferul autocarului este vinovat de producerea accidentului deoarece nu a oprit la semnalele luminoase, însă poliția locală a deschis o anchetă pentru a stabili cu precizie circumstanțele. 

Din nefericire, acesta nu este primul accident grav în care este implicat și un tren în Elveția. După ciocnirea a două trenuri în anul 2013, a decedat o persoană și au fost 26 de răniți în stare gravă. Anul trecut, în luna februarie, la nord de localitatea Zurich, 50 de persoane au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit și au sărit de pe șine mai multe vagoane.

 

Sursa: agerpres, secundatv.ro , gandul.info

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More