Home STIRI ACTUALITATE Iluminare artificială pentru plantele de interior – soluția ideală în sezonul rece

Iluminare artificială pentru plantele de interior – soluția ideală în sezonul rece

by Andrei M
3 minute timp de citit

Pe timp de iarnă, când lumina naturală nu este suficientă, trebuie să multă ai grijă de plantele tale de cameră. Deoarece în perioada aceasta mai rece a anului temperaturile sunt scăzute și razele solare nu sunt la fel de pătrunzătoare ca vara, este bine să cauți soluții alternative pentru a încuraja creșterea florilor tale mult îndrăgite. Există o rezolvare inteligentă în acest sens, niște lămpi artificiale speciale, ce ajută la o dezvoltare mai bună a vegetației şi la creșterea sănătoasă a plantelor din apartament. Aceste lămpi de iluminare artificială sunt de diferite tipuri – în dependență de construcția lămpii, de consumul lor de energie şi culorilor folosite.

Clasificarea lămpilor pentru creșterea plantelor

  1. Lămpile MH, pe halid metalic: reflectând o lumină albăstruie, sunt ideale pentru perioada de creștere a plantelor de cameră. Este o alegere bună dacă vrei să economisești, ținând cont de costurile reduse pentru lumină electrică, datorită raportului avantajos lumen / watt. Această lampă sporește viteza de dezvoltare a plantelor.
  2. Lămpi HPS, cu sodiu sub presiune înaltă: luminează în nuanțe de roșu și se utilizează în perioada de înflorire a plantelor. Nu sunt recomandate pentru vegetația bogată în frunze. Se folosesc, de obicei, pentru creșterea florilor sau legumelor. Avantajul principal al acestei lămpi este că ajută în procesul de fotosinteză, făcându-l mai îndelungat. Din cauza că acestea produc o cantitate mare de căldură, se recomandă folosirea şi a reflectoarelor ventilate.
  3. Lămpile tip AGRO: le poți utiliza pentru ambele perioade de dezvoltare a plantelor: de creștere și înflorire. Este o soluție rentabilă, reprezentând aceleași lămpi HPS, dar cu un spectru ajustat. Randamentul de creștere fiind mai mic decât în cazul celor HPS.
  4. Lămpile CFL, lămpi fluorescente compacte: aceste produse cheltuie mai puțină energie, dar produc şi o cantitate mai mică de căldură. Durata lor de viață este de zece ori mai mare decât cea a clasicelor becuri incandescente, deci, de obicei, este o alegere avantajoasă pentru plantele de cameră.
  5. Lămpile HID, cu descărcare în gaze de înaltă intensitate: fiind asemănătoare cu lămpile MH si HPS, dar produc o cantitate mai mare de lumeni, ducând la un consum mai înalt de energie electrică și căldura degajată. În timpul utilizării a astfel de lămpi, este necesar să fii atent la ce distanță plasezi planta de lampa HID.

Magazinul cu soluții de creștere a plantelor – Growin.ro, îți oferă o gamă diversificată de produse pentru iluminare a încăperilor sau pentru spațiile special amenajate pentru creșterea plantelor și legumelor: sisteme complete de iluminat, balasturi, lumină LED etc. Magazinul online comercializează un sortiment larg de lămpi de iluminare artificială a plantelor, oferind și certificat de calitate CE.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More