STIRI ACTUALITATE

Iluminare artificială pentru plantele de interior – soluția ideală în sezonul rece

Pe timp de iarnă, când lumina naturală nu este suficientă, trebuie să multă ai grijă de plantele tale de cameră. Deoarece în perioada aceasta mai rece a anului temperaturile sunt scăzute și razele solare nu sunt la fel de pătrunzătoare ca vara, este bine să cauți soluții alternative pentru a încuraja creșterea florilor tale mult îndrăgite. Există o rezolvare inteligentă în acest sens, niște lămpi artificiale speciale, ce ajută la o dezvoltare mai bună a vegetației şi la creșterea sănătoasă a plantelor din apartament. Aceste lămpi de iluminare artificială sunt de diferite tipuri – în dependență de construcția lămpii, de consumul lor de energie şi culorilor folosite.

Clasificarea lămpilor pentru creșterea plantelor

  1. Lămpile MH, pe halid metalic: reflectând o lumină albăstruie, sunt ideale pentru perioada de creștere a plantelor de cameră. Este o alegere bună dacă vrei să economisești, ținând cont de costurile reduse pentru lumină electrică, datorită raportului avantajos lumen / watt. Această lampă sporește viteza de dezvoltare a plantelor.
  2. Lămpi HPS, cu sodiu sub presiune înaltă: luminează în nuanțe de roșu și se utilizează în perioada de înflorire a plantelor. Nu sunt recomandate pentru vegetația bogată în frunze. Se folosesc, de obicei, pentru creșterea florilor sau legumelor. Avantajul principal al acestei lămpi este că ajută în procesul de fotosinteză, făcându-l mai îndelungat. Din cauza că acestea produc o cantitate mare de căldură, se recomandă folosirea şi a reflectoarelor ventilate.
  3. Lămpile tip AGRO: le poți utiliza pentru ambele perioade de dezvoltare a plantelor: de creștere și înflorire. Este o soluție rentabilă, reprezentând aceleași lămpi HPS, dar cu un spectru ajustat. Randamentul de creștere fiind mai mic decât în cazul celor HPS.
  4. Lămpile CFL, lămpi fluorescente compacte: aceste produse cheltuie mai puțină energie, dar produc şi o cantitate mai mică de căldură. Durata lor de viață este de zece ori mai mare decât cea a clasicelor becuri incandescente, deci, de obicei, este o alegere avantajoasă pentru plantele de cameră.
  5. Lămpile HID, cu descărcare în gaze de înaltă intensitate: fiind asemănătoare cu lămpile MH si HPS, dar produc o cantitate mai mare de lumeni, ducând la un consum mai înalt de energie electrică și căldura degajată. În timpul utilizării a astfel de lămpi, este necesar să fii atent la ce distanță plasezi planta de lampa HID.

Magazinul cu soluții de creștere a plantelor – Growin.ro, îți oferă o gamă diversificată de produse pentru iluminare a încăperilor sau pentru spațiile special amenajate pentru creșterea plantelor și legumelor: sisteme complete de iluminat, balasturi, lumină LED etc. Magazinul online comercializează un sortiment larg de lămpi de iluminare artificială a plantelor, oferind și certificat de calitate CE.

To Top
Loading..