Home STIRI ACTUALITATE Competiția națională ”Bani pentru școala ta” s-a încheiat. Vezi cine sunt câștigătorii

Competiția națională ”Bani pentru școala ta” s-a încheiat. Vezi cine sunt câștigătorii

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Competiția națională de educație financiară ”Bani pentru școala ta”, ajunsă la a treia ediție, tocmai s-a încheiat, iar câștigătorii sunt două licee din județul Bihor. Școlile vor primi finanțări, după opt săptămâni de competiție acerbă, în care au fost implicați peste 25.000 de elevi, profesori, părinţi şi alţi suporteri.

La categoria ”Licee mari” s-a clasat pe primul loc Colegiul Tehnic Alexandru Roman Aleșd din Bihor și va beneficia de finanțare în valoare de 4.512 de euro, echivalentă cu punctele pe care instituția de învățământ le-a câștigat. Anul acesta un număr remarcabil de susținători a participat la competiția financiară derulată între școlile din România, și au parcurs două traininguri (cel de comerț electronic BaniIQ și Banii pe net și cel de educație financiară), câștigând în schimb Europuncte pentru licee. 

Locul doi a fost câștigat de Colegiul National Avram Iancu Ștei din Bihor, la categoria ”Licee mici”, unde a concurat, și premiul constă în finanțare în valoare de 4.378 euro. ”Cele două finanţări oferite vor fi folosite exclusiv pentru modernizarea unităţilor şcolare prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziţia de echipamente şi resurse educaţionale," a fost anunțul făcut joi de organizatorii competiției, Junior Achievment România. Organizaţia non-profit are ca misiune, potrivit sursei Ebihoreanul.ro, dezvoltarea în România a programelor internaţionale și de educaţie antreprenorială, financiară, economică, orientare profesională, sănătate-viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă.

Elevii, profesorii, părinții și susținătorii au dobândit prin parcurgerea etapelor competiției financiare nu doar EuroPuncte, ci și informații prețioase despre venituri și cheltuieli, bugetul personal, relaţia cu banca, securitatea în mediul online și altele. Mai multe informații despre competiție se găsesc pe site-ul www.banipentruscoalata.ro.

 

Sursa: agerpres, ebihoreanul, oradea.site

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More