Home Externe Proteste din Franța. Cum Escaladează Protestele și Ce Strategii de Siguranță au fost Implementate?

Proteste din Franța. Cum Escaladează Protestele și Ce Strategii de Siguranță au fost Implementate?

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit
Proteste din Franta. Cum Escaladeaza Protestele si Ce Strategii de Siguranta au fost Implementate
  • Evenimentele de protest continuă în Franța în urma tragicului incident în care Nahel, un adolescent de 17 ani, a fost ucis de un ofițer de poliție.

Marșul de Omagiu

Un impresionant marș de omagiu a fost organizat în Nanterre, strângând peste 6.000 de participanți. Oamenii, îmbrăcați în alb, au marcat astfel durerea și protestul pentru pierderea tânărului.

Recomandări de la Autorități

Pentru a preveni escaladarea violenței, autoritățile franceze recomandă cetățenilor să nu iasă după ora 21:00. În plus, pentru asigurarea siguranței publice, circulația mijloacelor de transport în comun a fost întreruptă.

Poziția Oficialilor

Elisabeth Borne, ministrul transporturilor, a exprimat că „doar justiția poate stabili adevărul, violența nu aduce soluții”. Ea a făcut aceste declarații în contextul decesului lui Nahel, a cărui moarte a generat revolte, și al plasării în detenție preventive a polițistului implicat.

Impactul asupra Transportului Public

De la ora 21:00, circulația mijloacelor de transport public a fost oprită pe tot teritoriul regiunii Île-de-France. Decizia a fost luată împreună cu poliția și operatorii de transport local, „pentru a proteja personalul și călătorii de huligani și protestatari”, după cum a anunțat Valérie Pécresse pe Twitter.

Reacția Viceprimarului Parisului

David Belliard, viceprimarul Parisului, subliniază necesitatea dialogului: „Este o situație în care trebuie să ascultăm și să răspundem la mânia exprimată”. În doar două zile, zece autobuze și două tramvaie au fost deteriorate sau incendiate, inclusiv un tramvai de pe linia T10 inaugurată recent.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More