Home Actualitate Pleacă Gabriela Firea! Descoperă candidatul surpriză pe care îl propune PSD pentru Primăria Bucureștiului

Pleacă Gabriela Firea! Descoperă candidatul surpriză pe care îl propune PSD pentru Primăria Bucureștiului

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Gabrielei Firea
  • Gabriela Firea nu va beneficia de sprijinul PSD pentru Primăria Capitalei datorită prejudiciilor de imagine în urma scandalului „Azilele Groazei”.
  • PSD caută acum opțiuni alternative, cu Robert Negoiță și Daniel Băluță în vizor pentru susținerea la Primăria Capitalei. 
  • Gabriela Firea a depus demisia, iar Natalia Intotero este așteptată să îi succeadă la Ministerul Familiei.

Sprijinul PSD pentru Gabriela Firea s-a Evaporat

Gabriela Firea nu se mai poate baza pe susținerea PSD pentru poziția de primar al Capitalei, fiind afectată de repercusiunile de imagine ale scandalului „Azilele Groazei”. Aceasta înseamnă că PSD este nevoit să-și reconsidere strategia și să caute alte alternative.

Reconfigurarea PSD în Urmă „Azilelor Groazei”

În urma scandalului și scoaterii Gabrielei Firea din prim-planul politic, PSD va fi nevoit să-și reorienteze susținerea pentru un nou candidat la Primăria Capitalei. Sunt informații din interiorul PSD care indică faptul că deja s-au identificat candidații principali care ar putea rivaliza cu Nicușor Dan, actualul primar.

Robert Negoiță și Daniel Băluță, primarii sectoarelor 3 și 4 respectiv, ar putea fi în prim-planul susținerii PSD pentru Primăria Capitalei în alegerile locale din 2024, potrivit PRO TV.

Succesiunea la Ministerul Familiei

În privința viitorului candidat la Primăria Capitalei, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a evitat să nominalizeze pe cineva. Gabriela Firea, considerată principalul vinovat pentru dezastrul din „azilele groazei”, a demisionat săptămâna trecută. În locul Gabrielei Firea, Natalia Intotero ar putea prelua Ministerul Familiei. Intotero a avut o funcție ministerială și în Guvernul PSD, sub mandatul lui Liviu Dragnea, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Condiția Gabriela Firea pentru Demisie

Pentru a se retrage din politica de prim-rang prin demisie, Gabriela Firea ar fi cerut un lucru lui Marcel Ciolacu: i-ar fi solicitat liderului PSD să-i asigure un loc de europarlamentar. Parlamentul European este de obicei „refugiul confortabil” al „dinozaurilor politici” cu prejudicii de imagine, care au fost loiali partidelor lor. Printre politicienii care s-au retras la Bruxelles după ce au fost uitați de electorat, se numără Vasile Blaga (PDL, PNL), Cristian Bușoi (PNL), și alții.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More