Home Actualitate Marcel Ciolacu dezvăluie cinci decizii semnificative ale viitorului Guvern: „Promitem un salariu mediu de cel puțin 1.000 de euro lunar până la finalul acestui mandat”

Marcel Ciolacu dezvăluie cinci decizii semnificative ale viitorului Guvern: „Promitem un salariu mediu de cel puțin 1.000 de euro lunar până la finalul acestui mandat”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, premierul desemnat de PSD, a prezentat într-o conferință de presă echipa de guvernare propusă, dar și părți ale planului de guvernare, afirmând cu fermitate că rolul său va fi acela de a conduce ministrii României, nu pe cei ai unui anumit partid politic. Alături de figuri cunoscute precum Budăi, Câciu și Grindeanu, care își păstrează funcțiile, Ciolacu a inclus și figuri noi în echipa de guvernare.

Obiectivele guvernării

Ciolacu a accentuat în declarațiile sale dorința de a aduce o schimbare majoră în România, răspunzând astfel semnalelor venite din societate, inclusiv din domeniul educației. El a afirmat că guvernarea nu este numai despre economie și reforme, ci și despre modernizarea României, trecerea de la stabilizare la modernizare economică și socială.

Viziunea guvernamentală

Pentru viitorul României, Ciolacu propune o viziune de guvernare care pune accentul pe eficiență, nu pe speculație. În acest sens, el propune un parteneriat cu mediul de afaceri pentru a stimula producția în țară, investiții pentru crearea de locuri de muncă mai numeroase și mai bine remunerate și suport pentru îmbunătățirea puterii de cumpărare a cetățenilor.

Cinci obiective majore

Planul propus de Ciolacu cuprinde cinci obiective cheie:

 1. Rezolvarea problemei pensiilor speciale și adoptarea noii legi a salarizării unitare.
 2. Dezvoltarea sistemelor publice de educație și sănătate pentru a-i atrage pe românii plecați în străinătate să se întoarcă acasă.
 3. Dezvoltare economică, atragerea de fonduri europene și crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite.
 4. Ciolacu afirmă că, împreună cu colegii de la PNL, are ca obiectiv o creștere economică de peste 3%.
 5. În final, obiectivul propus este ca fiecare angajat să câștige minim 500 de euro lunar, iar salariul mediu net să ajungă la 1000 de euro.

Echipa de guvernare propusă de PSD

În cadrul conferinței de presă, Ciolacu a fost înconjurat de echipa sa de guvernare, inclusiv de figuri noi precum Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD. Alături de el, au fost prezenți membrii guvernului care și-au păstrat funcțiile, precum Gabriela Firea la Ministerul Familiei, Sorin Grindeanu la Transporturi, Marius Budăi la Muncă, Adrian Câciu și Angel Tîlvăr la Ministerul Apărării Naționale, și Alexandru Rafila la Sănătate.

Miniștrii propuși de PSD

Echipa guvernamentală propusă de Marcel Ciolacu include:

 • Marian Neacșu: Vicepremier fără portofoliu
 • Ivan Bogdan Gruia: Digitalizare
 • Florin Barbu: Agricultură
 • Radu Ștefan Oprea: Economie, turism și antreprenoriat
 • Alexandru Rafila: Sănătate
 • Marius Budăi: Muncă
 • Gabriela Firea: Familie
 • Angel Tîlvăr: Apărare
 • Sorin Grindeanu: Transporturi
 • Adrian Câciu: Fonduri Europene

Situația UDMR

Pe de altă parte, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a exprimat faptul că formațiunea maghiară nu va face parte din viitorul Guvern condus de Marcel Ciolacu, în forma sa actuală. Deși a menționat că mai este timp până a doua zi dimineață pentru schimbări, el a subliniat că este puțin probabil ca lucrurile să se modifice.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More