Home Actualitate 20 de țări ale lumii au suspendat sau anulat vaccinarea cu AstraZeneca pentru a-și proteja cetățenii de decese sau leziuni interne. România lui Cîțu și Gheorghiță merge înainte

20 de țări ale lumii au suspendat sau anulat vaccinarea cu AstraZeneca pentru a-și proteja cetățenii de decese sau leziuni interne. România lui Cîțu și Gheorghiță merge înainte

by Mircea Marinescu
4 minute timp de citit

20 de țări au suspendat sau au declarat că vor întârzia vaccinările Oxford-AstraZeneca pe baza raportărilor de decese sau leziuni – în majoritatea cazurilor legate de cheaguri de sânge – la persoanele sănătoase care au primit vaccinul, transmite publicația lui Robert F. Kennedy, The Defender.

Ieri au făcut anunțul că suspendă temporar vaccinarea cu produsul AstraZeneca și agențiile de sănătate din Suedia și Letonia, ca „măsură de precauție suplimentară”, informează Știri pe Surse. De asemenea, Venezuela, a anunțat luni că nu va autoriza pe teritoriul său vaccinul suedezo-britanic, a cărui utilizare a fost suspendată de mai multe țări din Europa.

Procurorii din nordul Italiei au anunțat luni că au confiscat un lot de 393.600 de doze ale vaccinului AstraZeneca COVID după moartea unui profesor în vârstă de 57 de ani la mai multe ore după ce a fost vaccinat, a raportat Reuters.

Parchetul italian a deschis DOSAR PENAL PENTRU OMOR după cum informează Epoch Times citând La Repubblica.

Profesorul Sandro Tognatti era sănătos, așa cum le spusese medicilor cu care a discutat înainte de vaccinare. Cea mai probabilă ipoteză luată în calcul acum este o moarte subită cardiacă, informează AlephNews. Aceeași cauză s-a constatat deja și în mai multe cazuri din România, ignorate de autorități.

Cu toate acestea, în schimb, la noi, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare susține că nu e nici o problemă și că România continuă cu toate forțele înainte vaccinarea cu AstraZeneca. Pe acest fond, un cercetător român la Oxford se gândește să ia și la mișto morții în urma vaccinurilor și campania de prevenire din 20 de state ale lumii. Ștefan Dascălu afirmă la Mediafax cu un umor jenant că dacă mâine cineva se vaccinează și apoi moare în urma unui accident rutier o să se spună în statistici că este din cauza vaccinului. Cinismul penibilului personaj curtat prin intermediul rețelelor de informații externe este sporit de realitatea din ultimul an, când, așa cum știm, aproape orice mort era declarat decedat de covid, după cum s-a scăpat chiar fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Același personaj oxfordian afirma într-o emisiune Trinitas TV că nu este o problemă că AstraZeneca și celălalte companii folosesc embrioni umani pentru că extragerea celulelor fetusului avortat de viu a avut loc cu mult timp în urmă. Dar chiar nimeni nu sesizează faptul că tânărul tovărășel propagandist vaccinist studiază la Oxford, universitatea care este co-producătoarea așa-zisului vaccin AstraZeneca?

Dacă autoritățile dau asigurări că nu sunt probleme cu serul anti-COVID de la AstraZeneca și continuă administrarea acestuia, oamenii reacționează totuși, firesc: 33 de mii de programări au fost anulate în ultimele 24 de ore, transmite TVR.

ActiveNews vă prezintă statele care au suspendat sau anulat până acum vaccinarea cu serul Oxford-AstraZeneca: Italia, Franța, Germania, Austria, Spania, Portugalia, Irlanda, Luxemburg, Cipru, Slovenia, Bulgaria, Olanda, Danemarca, Norvegia, Suedia, Islanda, Letonia, Indonezia, Thailanda și Venezuela, care a renunțat la tranzacție.

„Venezuela nu va acorda autorizație pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca în procesul de imunizare a populației noastre din cauza efectelor adverse” la pacienții vaccinați, a anunțat vicepreședinta venezueleană Delcy Rodriguez la televiziunea publică. „Ținând cont de rapoartele tehnice, președintele Nicolas Maduro a decis (…) să nu aprobe și să nu acorde permis (de utilizare a) acestui vaccin pe teritoriul venezuelean”, a adăugat ea, conform Agerpres.

Inițial, Venezuela rezervase între 1,4 și 2,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca prin dispozitivul COVAX înființat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în beneficiul țărilor defavorizate.

sursa

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More