Home Vremea Vremea în România, 19 Iulie 2023

Vremea în România, 19 Iulie 2023

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Vremea in Romania, 19 Iulie 2023

19 iulie 2023, în plină vară, România este binecuvântată cu un amestec de soare strălucitor, vânt ușor și aversiuni izolate, făcând vremea ideală pentru excursii în natură, vizitarea obiectivelor turistice sau petrecerea unei zile liniștite pe litoral.

În nordul țării, în regiunea Maramureș, temperaturile variază între 23 și 28 de grade Celsius, cu o probabilitate redusă de ploi. Cu un soare strălucitor și un cer parțial noros, este o vreme perfectă pentru a explora dealurile și munții din zonă.

În vestul țării, în Timișoara și Arad, temperaturile se vor situa între 25 și 30 de grade Celsius. Va fi o zi însorită, dar cu unele perioade de vânt moderat, care va oferi o răcorire bine-venită de la căldura zilei.

Bucureștiul și sudul țării se așteaptă la temperaturi puțin mai ridicate, cu maxime de 32 de grade Celsius. Deși va fi o zi toridă, se așteaptă un vânt ușor, suficient pentru a face căldura mai suportabilă. Există și o probabilitate mică de aversiuni de după-amiază.

Pe litoralul Mării Negre, la Constanța și Mangalia, vremea va fi ideală pentru plajă, cu temperaturi între 26 și 29 de grade Celsius. De asemenea, se așteaptă o briză plăcută de la mare.

În regiunea montană, în Brașov și Sinaia, temperaturile vor fi mai răcoroase, perfecte pentru drumeții. Maximele vor ajunge la 22 de grade Celsius, cu cer parțial noros și șanse mici de ploi.

În Moldova, în orașe precum Iași și Botoșani, se așteaptă temperaturi cuprinse între 24 și 29 de grade Celsius. Vremea va fi în general însorită, dar cu șanse mici de ploi de după-amiază. Este o vreme perfectă pentru a vizita mănăstirile din regiune sau pentru a face o plimbare în natură.

În regiunea Oltenia, în orașe precum Craiova și Târgu Jiu, se așteaptă temperaturi de la 26 la 31 de grade Celsius. Vremea va fi în general însorită, cu posibilitatea unor furtuni de vară izolate spre seară. De asemenea, o briză ușoară ar putea aduce un respiro față de căldura intensă a zilei.

În Dobrogea, în orașe precum Tulcea și Călărași, vremea va fi în mare parte însorită, cu temperaturi cuprinse între 25 și 30 de grade Celsius. Este o vreme ideală pentru a explora Delta Dunării sau pentru a petrece o zi liniștită pe malul lacurilor din regiune.

În Transilvania, în orașe precum Cluj-Napoca și Alba Iulia, temperaturile vor varia de la 23 la 28 de grade Celsius. Vremea va fi în mare parte însorită, cu unele perioade de nori și șanse reduse de ploi. Este o vreme perfectă pentru a explora frumusețile arhitecturale ale regiunii sau pentru a face o drumeție în munții Apuseni.

În Muntenia, în orașe precum Ploiești și Buzău, se așteaptă temperaturi de la 27 la 32 de grade Celsius. Vremea va fi în mare parte însorită, dar cu posibilitatea unor furtuni de vară izolate. În ciuda căldurii, o briză ușoară va face vremea mai suportabilă.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More