Home STIRI ACTUALITATE Preşedintele şi membrii Asociaţiei Colectiv vor ca Arafat să răspundă în faţa legii

Preşedintele şi membrii Asociaţiei Colectiv vor ca Arafat să răspundă în faţa legii

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Preşedintele Asociaţiei Colectiv a declarat presei că Raed Arafat este vinovat pentru modul în care autorităţile au acţionat în noaptea incendiului de la club.  Asociaţia îl va da în judecată.

Mai mulţi supravieţuitori din Colectiv, părinţii şi rudele victimelor au fondat Asociaţia Colectiv GTG 3010 şi duminică a avut loc lansarea oficială. Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei a declarat: "Poate Arafat scapă, dar asta trebuie să o hotărască legea. Eu îmi doresc asta (să îl acţionez în judecată n.r.) pentru că îl consider vinovat. El este imaginea, el a ieşit la televizor.''

Tatăl lui Alexandru Iancu, un tânăr de 25 de ani care şi-a pierdut viaţa în incediu, a declarat că vinovaţii, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care a dat aviz de funcţionare clubului, până la Raed Arafat, trebuie să plătească în faţa legii; relatează Gândul.

„Încercăm să nu tăcem pentru că ISU a autorizat acel club, pentru că nu funcţiona de două zile, funcţiona de cinci-şase ani acolo. Statul nu trebuia să lase clubul să funcţioneze cu o singură ieşire, fără autorizaţii sanitar-veterinare, fără autorizaţii ISU, fără autorizaţii de la Primărie, despre acel club ştia toată lumea, pentru cum a funcţionat, trebuie să răspundă autorităţile. La autorizarea acelui punct de lucru, ISU este de vină pentru că a permis funcţionarea lui, cu extinctoare expirate sau neîncărcate, fără uşi de ieşire,” au fost cuvintele bărbatului care şi-a pierdut fiul în noaptea groazei.

Eugen Iancu, Laura Belu, Laurenţiu Istrate, Ema Bărăscu, Irina Chelba, George Hogea şi Mariana Oprea sunt cei care au fondat Asociaţia Colectiv GTG 3010. Asociaţia are mai multe obiective, printre care acela de a monitoriza anchetele în desfăşurare legate de incediu.

 

Sursa: gandul.info, nasul.tv

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More