Home STIRI ACTUALITATE Arabia Saudită va permite femeilor să voteze pentru prima dată!

Arabia Saudită va permite femeilor să voteze pentru prima dată!

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Țara în care femeile nu au dreptul să conducă, Arabia Saudită, a permis femeilor, pentru prima dată în istoria țării, să participe la alegerile municipale.

Pe lângă dreptul de a vota, femeile din Arabia Saudită au primit și dreptul de a candida la aceste alegeri. Numărul bărbaților înscriși la candidatură a fost, fără îndoială mai mare, ajungând la peste 5000 de candidați. Nici numărul femeilor nu a fost mic având în vedere că este pentru prima dată când ele beneficiează de acest drep. Numărul candidatelor de gen feminin a fost de 978 de participante.

În ceea ce privește numărul bărbaților care au votat, acesta se ridică la 1,35 de milioane, pe când numărul femeilor a ajuns la 130.000.

Acest fapt este o premieră în Arabia Saudită, mai ales datorită faptului că alegerile electorale se petrec destul de rar în această țară. Femeile din Arabia Saudită au declarat că se simt foarte bine în noua postură și nu contează dacă vreo femeie va câștiga alegerile, deoarece schimbarea care s-a petrecut în interiorul țării este mai importantă.

Comisiile de votare s-au deschis în jurul orei 8 dimineața (ora locală), dar atât femeile, cât și bărbații au votat separat.

Momentan în Arabia Saudită trăiesc peste 12 milioane de femei, dar acestea sunt excluse total din viața publică, având o multitudine de restricții. Potrivit site-ului smartwoman.hotnews.ro, femeile arabe nu au dreptul să conducă sau să părăsească locuința fară un tutore de gen masculin. De asemenea, acestea nu au dreptul de a înota, proba haine sau cumpăra o papușă Barbie.

 

Sursa: bbc.com, smartwoman.hotnews.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More