Home Actualitate Iohannis promulgă legea ce permite pensionarea anticipată. Află cine sunt românii care își vor primi pensia cu doi ani înainte

Iohannis promulgă legea ce permite pensionarea anticipată. Află cine sunt românii care își vor primi pensia cu doi ani înainte

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Iohannis promulga legea ce permite pensionarea anticipata. Afla cine sunt romanii care isi vor primi pensia cu doi ani inainte
  • Legea recent promulgată permite pensionarea anticipată, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit minimum 30 de ani în zone poluate sau într-o rază de 8 km de acestea.
  • Această modificare afectează un număr crescut de localități, extinzând aplicabilitatea articolului 65, alineatul (5) din Legea 263/2010.
  • Beneficiarii includ locuitorii din zone cu poluare remanentă, rezultată din diverse procese industriale sau extractive, listate în noua lege.

Promulgarea Legii de către Președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, actul normativ care extinde raza de acțiune a articolului 65, alineatul (5) din Legea 263/2010. În virtutea acestei schimbări, mai multe persoane pot beneficia de o pensionare anticipată cu doi ani, fără penalizare, dacă au locuit timp de cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare sau într-un perimetru de 8 km în jurul acestora.

Modificarea Legii și Extinderea Beneficiarilor

Această nouă reglementare prevede reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit un minim de trei decenii în zone cu poluare reziduală. În plus, numărul de localități care intră sub incidența acestei legi a fost extins.

Detalii despre Zonele și Activitățile Poluante Afectate

Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă cauzată de diverse procese industriale sau de extracție beneficiază de această reducere a vârstei de pensionare. Printre activitățile menționate se numără extracția, prepararea și arderea cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, extracția și prelucrarea minereurilor de uraniu, extracția și prelucrarea minereurilor feroase și neferoase cu emisii de praf sau gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, precum și prelucrarea ţiţeiului sulfuros și desulfurarea benzinei.

Aceasta lege se aplică pentru localități din întreaga țară, incluzând Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum şi multe alte localități, conform legii promulgate de către Klaus Iohannis. Conform acesteia, beneficiarii vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme, fără a suferi penalizările prevăzute la alin. (4) din Legea 263/2010.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More