Home Actualitate Schimbare Majoră în Cariera Simonei Halep: „Marca” Dezvăluie Suspendarea Surprinzătoare. Simona, în Afara Topului WTA – Cum va Impacta Acest Fapt viitorul Tenisului Românesc

Schimbare Majoră în Cariera Simonei Halep: „Marca” Dezvăluie Suspendarea Surprinzătoare. Simona, în Afara Topului WTA – Cum va Impacta Acest Fapt viitorul Tenisului Românesc

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Schimbare Majoră în Cariera Simonei Halep
  • Analiza cazului Simona Halep: Procesul acuzațiilor de dopaj

Sportiva română de top, Simona Halep (în vârstă de 31 de ani), a trecut printr-un proces de două zile la Sport Resolutions, Londra, în legătură cu acuzațiile de dopaj cu Roxadustat. Halep a insistat pe inocența ei în acest caz, cu avocații săi, Bogdan Stoica și Howard Jacobs, argumentând că rezultatul pozitiv la testul anti-dopaj pentru Roxadustat a rezultat din contaminarea unui supliment alimentar pe care îl lua.

Audierea la Sport Resolutions

Miercuri și joi, Halep a fost examinată la tribunalul Sport Resolutions din Londra. Așteptările sunt mari cu privire la verdictul cazului de dopaj. Acuzată de a avea două încălcări ale programului anti-dopaj, Halep s-ar putea confrunta cu o suspendare de doi ani.

Reacția Sports Resolutions

Sports Resolutions, tribunalul independent, a oferit un răspuns preliminar cu privire la acuzațiile de dopaj împotriva Simonei Halep, după audierea fostului lider WTA.

Ei au afirmat: „Ca organism independent, nu putem discuta niciun aspect al cazurilor, indiferent dacă acestea sunt în curs de analiză, sunt în proces sau au fost finalizate. Aceasta este abordarea consistentă pe care o aplicăm tuturor solicitărilor externe pentru orice problemă. Apreciem anticipat înțelegerea dumneavoastră și ne cerem scuze că nu putem oferi mai multe detalii”, conform Fanatik.

Participarea ANAD și ITIA

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a fost prezentă ca observator, la invitația Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), la audierile Simonei Halep, care au avut loc pe 28 și 29 iunie.

ITIA a impus suspendarea Simonei Halep în octombrie anul trecut, după ce a fost găsită pozitiv cu Roxadustat la US Open.

Speculațiile privind pedeapsa

Potrivit publicației spaniole Marca, este foarte posibil ca Simona Halep să primească o suspendare de doi ani, din care deja a trecut opt luni. Perioada maximă de suspendare pentru consumul de Roxadustat este de patru ani.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More