Home STIRI ACTUALITATE Parlamentul European va dezbate cazul Bodnariu peste trei săptămâni

Parlamentul European va dezbate cazul Bodnariu peste trei săptămâni

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Peste trei săptămâni în Parlamentul European va fi o dezbatere cu privire la cazul familiei Bodnariu căreia i-au fost ridicaţi cei cinci copii şi în cadrul discuţiei se va dezbate şi sistemul norvegian de protecţie a copilului.

În urma iniţiativei luate de mai multe ţări, prin 42 de europarlamentari s-au demarat procedurile necesare pentru a avea loc dezbatarea la nivel de Parlament European. Joi, 21 ianuarie s-au finalizat demersurile şi peste trei săptămâni se va dezbate cazul Bodnariu în Parlamentul European, conform eurodeputatului PNL, Daniel Buda. ”Cetăţenii români trebuie să fie protejaţi indiferent de ţara în care se află şi indiferent de religia pe care o au, orice discriminare fiind, de altfel, interzisă de normele de drept internaţional, iar reprezentanţii autorităţilor publice la nivel naţional şi european trebuie să facă tot ceea ce este necesar în acest sens.

Joi s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari, proveniţi de la toate grupurile politice şi din mai multe ţări, au solicitat dezbaterea cazului Bodnariu din Norvegia în PE, această dezbatere urmând să aibă loc în circa trei săptămâni" a precizat Daniel Buda într-un comunicat de presă.

În cadrul dezbaterii ce va avea loc în Parlamentul European se urmăreşte să se identifice proceduri de intervenţie în cazurile în care separarea copiilor de familie duce la traumatisme psiho-emoţionale ale minorilor sau părinţilor. Comisia Europeană, potrivit lui Daniel Buda, urmeză să identifice aceste proceduri de intervenţie pentru a le implementa. Eurodeputatul PNL a susţinut că: "Niciun sistem juridic nu poate justifica luarea unui copil de numai trei luni de la sânul mamei fără să existe date sau indicii temeinice că dezvoltarea acestuia ar fi afectată în baza unei simple decizii administrative, sub pretexte ţinute departe de ochii opiniei publice”.

În data de 12 ianuarie, Ambasadorul României la Oslo, Adrian Gabriel Davidoiu, consulul ambasadei, Mihai Oprescu şi un expert trimis din centrala MAE au avut o întâlnire cu Marius şi Ruth Bodnariu şi cu avocatul lor, conform anunţului făcut de MAE, care preciza şi că minorii familiei Bodnariu vor putea fi vizitaţi de consul.

 

Sursa: GÂNDUL.INFO

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More