Home Economic Anunț bombă: Scad salariile inspectorilor ANAF

Anunț bombă: Scad salariile inspectorilor ANAF

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

 

Președintele ANAF a dat un ordin care cu siguranță nu va fi pe placul angajaților instituției. Din luna martie, un spor din salariile ANAF se va micșora.

Trăim o perioadă interesantă politic în care au scăzut veniturile bugetare și premierul vrea să le crească prin diverse măsuri. Sorin Grindeanu vrea să crească încasările ANAF și a solicitat măsuri în acest sens. Președintele ANAF s-a conformat și a emis un ordin prin care reduce salariile inspectorilor antifraudă începând cu luna martie. Este vorba despre reducerea sporului de risc și de suprasolicitare neuropsihică de la 25% din salariu la 5%. De acest spor beneficiază toți angajații ANAF.

”Cred eu ca vor apărea discuții între diferite categorii de bugetari. Nu susținem categoric o asemenea inițiativă. Noi am solicitat extinderea sporului la nivelul tuturor instituțiilor care au activitate de control,” a declarat Sebastian Oprescu într-o intervenție telefonică la Digi24. Liderul sindicatului Funcționarilor Publici crede că se va plăti până la urmă doar funcția, nu și activitatea.

 

 

 

Sursa: cyd.ro, stiripesurse.ro   Sursa foto: jurnalul.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More