Home Actualitate Bucureștenii nu vor mai vedea animale la circ. Primăria urmează să se pronunțe în legătură cu propunerea unui consilier

Bucureștenii nu vor mai vedea animale la circ. Primăria urmează să se pronunțe în legătură cu propunerea unui consilier

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Tudor Ionescu, consilier municipal ALDE, a elaborat două proiecte prin care a urmărit să interzică spectacolele de circ cu animale. Primul proiect a fost votat de către consilierii generali ai Capitalei și a fost eliminată, prin urmare, dresura de animale din spectacolele circului Globus. După ce s-a decis acest lucru, în data de 30 ianuarie, Tudor Ionescu a trecut la următorul pas.

"Numărul ţărilor care au interdicţie asupra folosirii animalelor totală sau parţială este în creştere" a declarat pentru Gândul, Tudor Ionescu care dorește ca și țara noastră să se alinieze acestor norme. El a înaintat spre dezbatere un proiect care interzice total, de data aceasta, folosirea animalelor în spectacole pe toată întinderea Municipiului București. Interdicția se referă la toate animalele ”indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură.”

"Dacă ne-am baza exclusiv pe DEX, "sălbatic" înseamnă (n.r – animalul) care nu este domesticit sau îmblânzit. Deja aici avem o problemă pentru că atunci dacă avem un animal născut în captivitate, care este îmblânzit, nu ar mai intra în această definiţie. Şi avem chiar cazuri de animale, tigri, lei, chiar şi maimuţe care au fost născute, vorbesc de principiu, în captivitate şi care sunt blânde pentru că sunt obişnuite cu prezenţa umană. Plecând de la această dificultate a stabilirii unei frontiere foarte clare, am spus o interzicere totală a utilizării animalelor în Municipiul Bucureşti" a afirmat categoric consilierul ALDE.

În ciuda demersului său, Tudor Ionescu susține că nu are nimic împotriva demonstrațiilor de dresaj canin sau de dresaj ecvestru. În Europa circa 24 de țări au interdicții totale sau parțiale împotriva folosirii animalelor în spectacole de circ.

 

 

Sursa: gandul.info

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More