Home Politică Anca Paliu Dragu: Nu mai e loc pentru alte creşteri salariale în 2016

Anca Paliu Dragu: Nu mai e loc pentru alte creşteri salariale în 2016

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Ministrul Finanţelor Publice a declarat duminică, la un post TV, că speră că politicienii au înţeles că, deşi 2016 este an electoral, e nevoie de precauţie când vine vorba despre alte măriri de salarii sau de o altă rundă de relaxare fiscală.

Anca Paliu Dragu a spus, totuşi, că măsurile deja aprobate sunt prevăzute în buget.
 

"Bugetul pe 2016 cuprinde deja toate actele normative aprobate recent, are aceasta relaxare fiscală şi o relaxare fiscală suplimentară nu este benefică României. Este o situaţie economică foarte bună, dar trebuie să fim puţin atenţi că mai mult de această relaxare şi creşteri salariale în toate domeniile nu prea putem acomoda şi alte solicitări"

Veste nu tocmai bună pentru bugetari, după valul de majorări din acest an. Bugetul pentru 2016 este mult mai restrictiv şi amână unele promisiuni făcute de guvernarea anterioară.

Bugetarii nu vor primi nici în 2016 tichete sau vouchere de vacanță, tichete de masă, , premii și ore suplimentare, tichete cadou sau indemnizații la ieșirea la pensie sau trecere în rezervă, din cauza riscurilor de deviere existente pe bugetul din 2016.

Actul normativ stabilește și plafoanele maxime pentru o serie de repere, inclusiv pentru cheltuielile statului cu salariile. Acestea nu au voie sa depășească, anul viitor, 7,7% din produsul intern brut (PIB), iar în 2017, plafonul trebuie să scadă la 7,4% din PIB.

Informaţiile apar în proiectul de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Anca Paliu Dragu Nu mai e loc pentru alte creşteri salariale în 2016

Proiectul bugetului de stat pe 2016 a fost făcut public vineri seară. Majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie nu apare în proiect.

sursa: realitatea.net
 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More