Home Cultură Un spectacol care şochează publicul va fi jucat la Bucureşti şi Buzău

Un spectacol care şochează publicul va fi jucat la Bucureşti şi Buzău

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Spectacolul "Eu. O casă de păpuși" se va juca vineri, 1 aprilie, la Sala Studio a Teatrului Odeon din Bucureşti şi pe data de 12 aprilie spectacolul se va putea vedea la Buzău, în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice "Valentin Silvestru", anunţă DCnews.

Spectacolul, în regia lui Carmen Lidia Vidu stârneşte reacţii emoţionale puternice în rândul publicului şi nu este recomandat copiilor. "Eu. O casă de păpuși", a prins viaţă fiind inspirat de personajul Nora din piesa lui Henrik Ibsen numită "O casă de păpuși"; iar elementul inedit îl constituie viziunea regizorului Carmen Vidu asupra trăirilor unei femei de-a lungul vieţii. Proiecţii video fascinante care spun povestea şi o femeie singură pe scenă, muzică live şi alte elemente creează o atmosferă hipnotică în timpul spectacolului. Videoproiecțiile pe corp uman au rolul, conform descrierii făcute de Teatrul Odeon pe site-ul oficial, să creeze pe rând "senzația de întinerire, de îmbătrânire, de "vizibilitate" a simțurilor".

Carmen Lidia Vidu a vorbit despre reacţiile publicului vizavi de spectacol: "Lumea mi-a spus că a plâns, că pleacă şocată de la spectacol, că este ca un pumn în burtă. Eu nu-mi dădeam seama. Acum îmi dau seama că are un discurs destul de puternic despre femeie şi despre faptul că, de multe ori, societatea ne impune nişte reguli şi noi nu mai gândim, începem să ne pierdem, să nu mai avem rădăcini şi tragem să muncim cât mai mult, să nu ne mai dăm timp de simţit, de gândit, pentru că, în momentul în care facem o scurtă pauză, singurătatea sau sentimente de depresie îşi pun accentul." 

Spectacolul va fi jucat vineri de la ora 19:30 la Teatrul Odeon şi reluat în Buzău la data de 12 aprilie la Teatrul Municipal "Bacovia".

 

Sursa: dcnews.ro, teatrul-odeon.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More