Home Economic Poșta Română se angajează în dezvoltarea unui proiect pe servicii financiare

Poșta Română se angajează în dezvoltarea unui proiect pe servicii financiare

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Poșta Română a înaintat Băncii Naționale a României un proiect nou care vizează domeniul financiar. Anunțul a fost făcut joi de către  Alexandru Petrescu, directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română” (CNPR), în cadrul Galei „Comunicații Mobile”. 

„O Poștă în al doilea an de profit nu este de ajuns. Poșta, în al doilea an al mandatului meu, rămâne dedicată agendei diversificării portofoliului. Există un broker Poșta Română și vă pot spune că am depus la Banca Națională a României proiectul Poșta Română servicii financiare. Alte proiecte sunt în stadii avansate de finalizare. Schimbarea rămâne singura certitudine în sectorul poștal românesc pentru a ajunge la nivel european.Veți vedea în curând proiecte de servicii financiare, polițe de asigurare. Se urmărește pe tot sectorul poștal virtualizarea sistemului”, a spus Petrescu.

Alexandru Petrescu a subliniat faptul că în cadrul Companiei „Poșta Română” există deficituri în ceea ce privește dezvoltarea segmentului de e-commerce („poșta rapidă”), totalitatea serviciilor oferite atingând un nivel maxim de doar 6%. 

„România are doar 6% pondere în PIB a sectorului IT&C, față de Polonia, cu 10% din PIB, sau Irlanda, UK, cu 14%. Avem proiecte, avem viteze, dar mai avem multe de făcut. Lipsește o componentă economică. Poșta Română are foarte mult de recuperat pe ceea ce numim poșta rapidă, adică e-commerce. Ponderea este de 6%, deosebit de mică, față de 16-18% cât găsim în alte țări mai avansate. Această dezvoltare se poate face organic, prin parteneriate, cum este parteneriatul cu cei de la e-Mag, produsul PostCollect. Foarte mulți dintre utilizatori preferă să-și ridice coletele din puncte fixe”, a mai spus Alexandru Petrescu.

Cea de-a 12-a ediție a Galei „Comunicații Mobile” a avut loc joi, întrunind reprezentanți ai autorităților, companii și jucători importanți din piața telecom din România. 

sursa: AGERPRES

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More