Home Cultură O româncă a inventat paharul de vin cu picior metalic care se poate aşeza pe iarbă

O româncă a inventat paharul de vin cu picior metalic care se poate aşeza pe iarbă

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Ramona Enache, studentă la Arhitectură în Olanda a creat în 2014 paharul de vin pentru picnic care se poate aşeza pe iarbă şi de atunci are o afacere care înfloreşte.

Tânăra de numai 26 de ani se afla în Amsterdam în anul 2014 fiind studentă în Olanda şi dintr-o nevoie personală, Ramona Enache  a ajuns să îşi deschidă un business care îi aduce profit de 19.000 de euro. Primele pahare de vin Pointer cu picior metalic care se înfige în sol şi se pot folosi la picnuri în aer liber, au fost realizate manual şi pentru a duce la nivel de fabrică afacerea, tânăra a trebuit să investească 15.000 de euro. Cu acest buget s-a făcut trecerea la producţia în fabrică de la cea manuală. "Pointer s-a născut dintr-o nevoie personală, ace­ea de a bea vin în parc sau oriunde în mediul exte­rior, cu stil. Îmi luam mereu cu mine paharele de vin cu picior când ieşeam cu prietenii în parcurile din Amsterdam, după birou. Într-o seară, în 2014, paharul s-a vărsat de prea multe ori în iarbă şi, în vir­tutea momentului, mi-am imaginat un pahar care poate fi înfipt în pământ, pentru a putea preveni astfel de evenimente nefericite" a povestit Ramona Enache pentru Ziarul Financiar.

Paharele de vin Pointer sunt produse în fabrici din Ro­mâ­nia, în localităţile Oneşti, Târgu-Mureş, Vaslui, Buzău şi Bacău, şi fiecare fabrică se ocupă de o anumită etapă din producţie: suflarea părţii de sticlă fără talpă şi cu picior mai scurt, turnarea şi şlefuirea păr­ţii metalice, realizarea ambalajelor, gravarea cuti­ilor şi împachetarea. Părinţii Ramonei conduc afacerea alături de ea şi se ocupă de tot ce ţine de logistică, centralizarea producţiei în ţară şi în final de expedierea coletelor către Olanda unde se comercializează paharele Pointer.

"Pointer este în discuţii cu diverşi producători de vinuri şi încearcă din răsputeri să intre pe piaţa retailerilor. Îmi doresc deschiderea mai multor puncte de desfacere în lume pentru a putea comercializa mai uşor Pointer către magazine din Statele Unite, Canada şi Australia“ declară Ramona Enache. Tânăra are mai multe planuri legate de afacerea sa cu paharul universal de vin care se poate înfige în sol pentru a fi stabil. Ea doreşte să creeze pahare pentru diverse tipuri de vin: alb, roşu sau champagne şi deasemenea ar dori să existe pe piaţă şi un bar mobil Pointer care să călătorească prin lume în funcţie de sezon.

Produsele Pointer sunt disponibile doar online în prezent şi un set cu două pahare costă aproape 30 de euro (135 de lei). Există şi opţiunea de a comanda pahare din cristal sau pahare personalizate deoarece Pointer realizează şi comenzi speciale. În anul 2015 la Singapore, tânăra de 26 ani, Ramona Enache a primit premiu pentru invenţia sa la o competiţie internaţională de design.

 

Sursa: ZF.RO, Vinosfera.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More