Home Politică Europarlamentarul Laszlo Tokes a pierdut o distincţie importantă

Europarlamentarul Laszlo Tokes a pierdut o distincţie importantă

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Joi a fost anunţată oficial decizia preşedintelui Klaus Iohannis în ce priveşte un aspect din viaţa politicianului maghiar Laszlo Tokes. Decizia preşedintelui este precedată de hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii instanţei supreme notează în hotărârea pronunţată: "Respinge recursul declarat de Tokes Laszlo împotriva Sentinţei nr.1973 din 20 iunie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă." În consecinţă, preşedintele României i-a retras europarlamentarului Laszlo Tokes ordinul Steaua României, distincţie care i-a fost acordată în 2009.

Consiliul de Onoare al ordinului Steaua României a fost cel care a propus retragerea decoraţiei, în urma unor declaraţii, iar politicianul în cauză a făcut contestaţie dar a fost respinsă în data de 20 iunie 2014 de către Curtea de Apel Bucureşti.

Klaus Iohannis a menţionat joi la Palatul Cotroceni că " atunci când statul român acordă o distincţie vrea să răsplătească pe cel distins şi să îi recunoască un merit, însă, în acelaşi timp, cel care primeşte decoraţia trebuie să recunoască România, Constituţia şi valorile care stau la baza acesteia."

Preşedintele a ţinut să precizeze că decizia sa este bazată pe hotărârea instanţei, fiind o urmare a hotărârii judecătoreşti şi că persoana care primeşte Ordinul Steaua României trebuie să respecte Constituţia României.

 

Sursa: mediafax.ro, hhrf.org

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More