Home Cultură Laleaua galbenă a înflorit în Cazanele Dunării. Este specie unică în lume

Laleaua galbenă a înflorit în Cazanele Dunării. Este specie unică în lume

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

În Parcul Natural Porțile de Fier, Cazanele Dunării a înflorit tulipa hungarica, laleaua galbenă care este o specie endemică unică în lume şi este o atracţie pentru turişti.

Conform spuselor Directorului rezervaţiei, Marian Jiplea, care a discutat cu jurnaliştii de la Agerpres, laleaua galbenă s-a înmulţit spontan doar pe versanții muntoși din sud-vestul țării. Turiştii care ajung în zonă, la pensiunile din Clisura Dunării, sunt foarte interesaţi de această specie unică în lume.

"Laleaua poate fi observată numai de la bordul ambarcațiunilor. Fiindcă zona este foarte abruptă ea nu poate fi culeasă de iubitorii de flori. Acest lucru ne și bucură, fiindcă astfel este protejată și nu va fi pusă în pericol de dispariție. Pentru prima oară laleaua galbenă din Cazane a fost menționată documentar în anul 1884 de botanistul ungur Vincze von Borbas în Foaia Asociațiunii Transilvania, iar în literatura de specialitate în anul 1994", a declarat Marian Jiplea.

Acesta a arătat că această specie de lalea este protejată prin Convenția de la Berna din 19 septembrie 1979 și prin Ordonanța de Urgență nr. 57/2007 privind regimul ariilor naționale care trebuie conservate, potrivit Agerpres.ro.

 

Sursa: agerpres

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More