Home Actualitate Doi militari români au căzut la datorie în Afganistan. Mesajul de condoleanțe al Președintelui Iohannis

Doi militari români au căzut la datorie în Afganistan. Mesajul de condoleanțe al Președintelui Iohannis

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Ministerul Apărării informează că sâmbătă, 7 mai, în timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, au fost uciși doi militari români și un al treilea este rănit. Incidentul a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar.

Cei doi militari care și-au pierdut viața la datorie sunt plutonierul Dumitrescu Iulian și sergentul Vizireanu Adrian. Au fost anunțate deja familiile victimelor și o comisie militară a deschis o anchetă. Militarul care a supraviețuit urmează să fie transportat în Germania la un spital, el fiind acum într-o stare stabilă. Țara noastră a pierdut 25 de militari în anii de război în Afganistan. Odată cu pierderea celor doi militari din trupele speciale, numărul eroilor români a crescut la 27. 

În mesajul publicat pe site-ul Președinției, Klaus Iohannis a transmis: ”Am primit cu durere vestea încetării din viață a celor doi militari români căzuți la datorie astăzi, în Afganistan. Militarii noștri și-au servit țara cu devotament și curaj și vor rămâne veșnic în amintirea mea și a poporului român. În aceste momente de tristețe, transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Militarului rănit în aceeași misiune îi urez însănătoșire grabnică și să se întoarcă cu bine acasă.”

Deasemenea Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite sincere condoleanțe familiilor militarilor care și-au pierdut viața slujind țara, și urmărește evoluția medicală a militarului rănit, cu atenție.

 

Sursa: digi24.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More