Home Externe Bilanțul tragediei aviatice din Columbia: doar 5 supraviețuitori

Bilanțul tragediei aviatice din Columbia: doar 5 supraviețuitori

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

La bordul avionului British Aerospace 146 al companiei Lamia, se aflau 81 de persoane când aeronava se apropia de locul unde urma aterizarea, Medellin. Luni seara, după ora locală, avionul care transporta și membrii echipei de fotbal braziliene, Chapecoense, s-a prăbușit într-o zonă muntoasă. 

Jucătorii Chapecoense urmau să joace partida tur din finala Copa Sudamericana, programată miercuri, contra Atletico Nacional, echipa locală Medellin. Poliția columbiană a confirmat însă marți că doar cinci persoane, dintre care trei sunt membri ai echipei de fotbal, au supraviețuit tragediei. De la locul epavei, au fost salvate inițial șase persoane, dar în drum spre spital, o persoană a decedat. AFP și DPA au relatat că aeronava companiei boliviene, s-a prăbușit la distanța de 50 km de orașul Medellin.

”Avionul a declarat stare de urgență pentru pană electrică și accidentul a fost înregistrat luni la 22:34 (marți 03:34 GMT)” potrivit unui purtător de cuvânt de la Autoritatea de aviație civilă din Columbia, citat de agerpres. Jackson Follmann, Danilo și Alan Ruschel sunt cei trei jucători ai clubului de fotbal care au supraviețuit, alături de doi membri ai echipajului. Agenția EFE a comunicat că primul supraviețuitor al accidentului aviatic este brazilianul Alan Ruschel, în vârstă de 27 de ani. El este jucător pe postul de fundaș stânga. În ce privește cauza prăbușirii aeronavei, momentan s-a transmis doar o declarație a primarului din localitatea La Ceja, aflată în apropierea locului tragediei. Elkin Ospina a afirmat că avionul a avut pană de combustibil și că aceasta ar fi produs accidentul.

Hugo Botero Lopez, primarul La Union, declarase în ce privește acțiunea de salvare: ”Este dificil de ajuns la răniți, deoarece zona este împădurită. La operațiuni participă peste 90 de salvatori din La Union, Rionegro, El Carmen de Vibroal, La Ceja." În apropiere de localitatea La Ceja, avionul a pierdut legătura cu turnul de control.

 

 

 

Sursa: agerpres.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More