Home Externe Noiva do Cordeiro, orașul brazilian dominat numai de femei

Noiva do Cordeiro, orașul brazilian dominat numai de femei

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Case vopsite în roz, lila și portocaliu, copaci îngrijiți cu atenție și legați cu panglici, un miros de lavandă proaspătă ce plutește în aer. Așa arată peisajul unei localități din sud-estul Braziliei ce poartă o atingere feminină distinctă. Aici locuiesc peste 600 de femei cu vârste între 20 și 35 de ani, renumite pentru frumusețea lor, dar și pentru încăpățânarea și refuzul de trăi într-o lume a bărbaților, informează Daily Mail.

Noiva do Cordeiro este situat la aproape 400 de km distanță față de Rio de Janeiro și este populat în întregime de peste 600 de femei, majoritatea cu vârsta sub 35 de ani care conduc afaceri profitabile și trăiesc după propriul set de reguli. Cele care sunt căsătorite însă, și au familii își trimit soţii şi copiii care au împlinit 18 ani să lucreze la distanță de casă așa încât să se întoarcă doar în weekend.

Stilul de viață al braziliencelor este armonios; au activități diverse, de la agricultură, administrarea finanțelor în oraș până la construirea propriilor case, cu toate că sunt și foarte preocupate de aspectul fizic.

 "Împărţim totul, chiar şi pământul pe care-l muncim. Nimeni nu se află în competiţie cu nimeni. Ne strângem să ne uităm la telenovele, ne împrumutăm haine şi ne vopsim unghiile", le-a dezvăluit jurnaliștilor una dintre tinere.

Totuși, 300 de femei brazilience din oraș sunt în căutarea unui suflet pereche, visează să se îndrăgostească și să se căsătorească, chiar dacă nu este chiar atât de simplu.

''Problema este că este dificil de găsit un bărbat singur care să nu fie rudă sau căsătorit deja cu o vecină. Dar ne place să trăim aici şi nu vrem să fim nevoite să plecăm din oraş pentru a putea găsi un soţ", a povestit Nelma Fernandes. Astfel, preferințele fetelor par să fie destul de clare.

Ce spun tinerele despre potențialii pretendenți?

''Ne așteptăm ca soții noștri să spele vasele, să ajute în bucătărie, să curețe toaletele. Nu este vorba că suntem anti-bărbați, dar aici suntem cu toții egali. De aceea, nu cred că oamenii care nu sunt obișnuiți cu lucrurile de aici, vor rămâne foarte mult timp", a spus Vilma Vera, o locuitoare care conduce fabrica de lenjerie a orașului.
Ea îi avertizează pe potențialii pretendenți că trebuie să înțeleagă că dacă sunt interesați de fete trebuie să se adapteze modului lor de viață.

Comunitatea de femei a lansat deja o invitație pentru bărbaţii care vor să li se alăture, cu condiția ca aceștia să-și dea acordul că o să facă ce spun ele şi că o trăiască după regulile lor, potrivit dailymail.co.uk.

 

Surse: dailymail.co.uk, businessmagazin.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More