Externe

În Paris va fi mai mult spaţiu verde. Şapte Pieţe vor fi reamenajate

Edilii Parisului au votat marţi un proiect pentru reamenajarea a şapte dintre Pieţele emblematice din Capitala Franţei. Rezultatul se va vedea în faptul că vor fi mai multe spaţii verzi.

AFP, citat de Agerpres, relatează că spaţiul alocat maşinilor se va reduce după reamenajare, în beneficiul spaţiilor verzi şi a pietonilor care vor putea circula pe peluze, printre arbori. Spaţiul actual utilizat de pietoni se va extinde cu 50%. Anne Hidalgo, primarul socialist al Parisului a declarat: "Actul fondator al acestor reamenajări este ca pietonul și ciclistul să devină prioritari în aceste șapte Piețe." Iar ecologistul adjunct, Christophe Najdovski, a completat spunând că "proiectul va permite reconsiderarea spațiului public nu numai pentru mașini, ci și ca suport al vieții sociale."

Lucrările de reamenajare vor atinge costuri ridicate, între 35 și 40 de milioane de euro.

Place de la Bastille, Place du Panthéon şi Place de la Madeleine se numără printre Pieţele emblematice care vor fi reamenjate în beneficiul pietonilor. La finalizarea proiectului, vor exista locuri speciale, preamenajate pentru a putea găzdui concerte şi diverse evenimente festive.

Pieţele au încărcătură istorică, spre exemplu, Place de la Bastille este un loc simbolic al Revoluției Franceze, iar în Place du Panthéon se găseşte monumentul în care sunt înhumate personalităţi precum Victor Hugo, Alexandre Dumas, Jean-Jacques Rousseau şi Voltaire.

 

Sursa: agerpres.ro, paris.fr

To Top
Loading..