Home Politică Dacian Cioloș: România dorește rămânerea Marii Britanii în UE

Dacian Cioloș: România dorește rămânerea Marii Britanii în UE

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Premierul României a afirmat, marți, că România dorește rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, precizând că acest lucru ar fi benefic atât pentru ambele părți – atât pentru Londra, cât și pentru Bruxelles.

"România în mod clar a afirmat deja — dorim rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, e un lucru atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii Europene. În mare parte, pornim cu o abordare pozitivă a punctelor puse în discuție de către Regatul Unit al Marii Britanii" a declarat premierul Cioloș în cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu membrii comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene.

Premierul a mai afirmat că, la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare, Regatul Unit al Marii Britanii va face câteva propuneri de "reformare sau de adaptare a modului de funcționare a Uniunii Europene" în contextul în care Londra pregătește un referendum legat de rămânerea sau părăsirea UE.

Dacian Cioloș România dorește rămânerea Marii Britanii în UE; ar fi în interesul ambelor părți 2

"Chiar mâine o să am o întâlnire cu premierul David Cameron, care vizitează și România înaintea acestui Consiliu", a precizat premierul.

sursa: agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More