Home Actualitate Vremea pentru 22 aprilie 2023 în toată țara

Vremea pentru 22 aprilie 2023 în toată țara

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit
Vremea pentru 22 aprilie 2023 in toata tara

România se pregătește să întâmpine o zi de 22 aprilie cu vreme variabilă în majoritatea regiunilor țării. Conform prognozelor meteorologice, temperaturile se vor încadra în limitele normale pentru această perioadă a anului, iar ploile vor fi prezente în special în regiunile de munte.

Moldova – Vreme închisă și averse locale

În Moldova, vremea se anunță a fi în general închisă, cu înnorări și averse locale în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 17 grade Celsius, iar cele minime între 5 și 8 grade Celsius.

Muntenia și Dobrogea – Predominant frumoasă, cu înnorări temporare

În Muntenia și Dobrogea, vremea va fi predominant frumoasă, cu unele înnorări temporare în orele după-amiezii. Maximele termice se vor situa între 16 și 19 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 6 și 9 grade Celsius.

Transilvania și Maramureș – Averse de ploaie și posibilă grindină

Transilvania și Maramureșul vor fi sub influența unui front atmosferic care va aduce averse de ploaie și posibilă grindină, în special în zonele montane. Maximele termice se vor situa între 12 și 16 grade Celsius, iar minimele între 3 și 7 grade Celsius.

Banat și Crișana – Vreme instabilă și ploi însemnate

Banatul și Crișana vor fi caracterizate de vreme instabilă, cu înnorări și ploi însemnate în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 18 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 4 și 8 grade Celsius.

În zona montană, precipitațiile vor fi prezente pe tot parcursul zilei, iar la altitudini mai mari există posibilitatea apariției ninsorilor. Vântul va avea intensificări temporare, iar temperaturile maxime se vor situa între 3 și 7 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 2 grade Celsius.

În general, vremea pentru 22 aprilie 2023 se anunță a fi caracteristică acestei perioade a anului, cu o instabilitate atmosferică specifică primăverii și temperaturi normale pentru sfârșitul lunii aprilie. Este recomandată precauție în zonele montane și în regiunile cu averse de ploaie și grindină, iar șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență pe drumurile umede și să adapteze viteza la condițiile meteo.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More