Actualitate

Ucigasul din Manchester plănuia asasinarea unei personalităti politice

Este dureros și crud să auzi că FBI a anunțat serviciile secrete din Marea Britanie că teroristul care a ucis 22 de persoane în atacul terorist de la Manchester Arena, era pe o lista cu teroriști și era ținut sub control, însă cu toate acestea s-a întâmplat nenorocirea.

Cu 3 luni în urmă, Agenția britanică de informații, MI5 a fost avertizată de colegii Americani că Salman Abedi avea planuri teroriste pe teritoriul Marii Britanii.

”La începutul lui 2017, FBI ar fi anunțat MI5 că Abedi aparținea unei grupări teroriste nord-africane din Manchester, ce căuta o tintă politică în acel stat”, a declarat o sursă a serviciilor de securitate.

”Acest fapt a reieșit din interceptarea convorbirilor sale de către agenți americani federali, ce-l investigau pe Abedi de la jumătatea lui 2016, și din informații descoperite în Libia, unde familia sa avea legături cu grupări teroriste”, a adăugat acesta.

”In urma acestor informații, Abedi și alți membri ai grupării au fost cercetați de MI5. La acel moment se consideră că Abedi plănuia asasinarea unei personalităti politice”, a mai spus sursa.

Astăzi, serviciul secret MI5, trebuie să răspundă de ce Salman Abedi a dus la bun sfârșit planul sinucigaș, cu toate că aceștia știau de planurile teroriste. De ce nu au administrat mai bine aceasta situație? Cine este vinovat?

Oficialii agenției britanice de informații au afirmat că au prea multe pe cap, că se ocupă cu 500 de investigații antiteroriste simultan, investigații ce implică peste 3000 de subiecți.

 

Sursa: mediafax.ro

Cele mai citite stiri

To Top
Loading..