Home Tehnologie Ce riscă persoanele care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte

Ce riscă persoanele care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

O persoană care doarme de regulă doar 4 ore pe noapte, are de fapt o tulburare de somn care indică perturbări ce au loc în organism; în opinia specialiștilor în psihopedagogie perceptivă.

”Nocivitatea insomniei este în mare parte legată de modul în care individul îşi ocupă timpul în care nu doarme. Persoanele care nu dorm decât patru ore vor fi mai puţin obosite dimineaţa doar dacă şi-au petrecut timpul de veghe relaxându-se, spre deosebire de cele care au fost îngrijorate, neliniştite, torturate chiar. În general, o persoană trebuie să să-şi folosească orele albe în mod distractiv şi util, putem încerca de la lectura binefăcătoare a unei cărţi, până la exerciţiile de trezire perceptivă” a explicat Petros Liolios, specialist în această ramură a psihologiei numită psihopedagogie perceptivă.

Dacă nu puteți adormi seara, sunteți anxioși; în opinia specialistului Petros Liolios. Acesta a punctat diferențele dintre insomnia de seară și insomnia matinală. ”De obicei, insomnia de seară are legătură cu anxietatea. Persoana „cugetă” şi se simte sub presiune. Insomnia matinală are mai curând conotaţie depresivă” afirmă Liolios.

Specialiștii în psihopedagogie perceptivă susțin că, prin anumite tehnici de destindere mentală și fizică, se poate combate insomnia și poți răspunde mai ușor factorilor stresanți.

 

 

 

Sursa: descopera.ro foto: alamystock

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More