Home STIRI ACTUALITATE Wizz Air mizează pe creșterea traficului de pasageri de pe aeroporturile românești

Wizz Air mizează pe creșterea traficului de pasageri de pe aeroporturile românești

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Compania aeriană low-cost, Wizz Air intenționează să dubleze traficul de pasageri până la aproape zece milioane de călători pe aeroporturile din România într-un interval de cinci ani, potrivit declarațiilor lui József Váradi, CEO-ul companiei.

Pentru buna funcționare a transportului aerian și pentru dezvoltarea rețelei s-a adus în discuție lansarea unor noi rute și creșterea numărului de avioane.

„În ritmul actual de creştere, este de aşteptat ca noi să ne creştem prezenţa din România, să aducem mai multe avioane şi să lansăm noi rute. Cred ne vom dezvolta reţeaua“, a informat pentru ZF executivul care a pus ba­zele companiei aeriene în urmă cu aproape 14 ani.

Compania Wizz Air a transportat 19,2 milioane de pasageri în anul 2015 pe cursele pe care le efectuează la nivelul Europei şi Asiei și a înregistrat profit de 1,2 mld. euro pe an. În anul 2014, transportatorul  a  prezentat o cifră de afaceri zero la Ministerul de Finanţe, însă dacă se ia în calcul ponderea numărului de pasageri din România cu vânzările, rezultă că veniturile companiei ajung la circa 270-300 milioane de euro, potrivit unor rapoarte și calcule ZF.  

Operatorul aerian low-cost a mai anunțat, de asemenea, că se va lansa o nouă rută din București spre capitala Portugaliei, Lisabona, iar primele zboruri se vor desfășura din data de 22 mai 2016 și vor fi operate de două ori pe săptămână, așa cum se arată într-un articol de pe businessmagazin.ro

Wizz Air asigură 42 de rute aeriene cu acest nou serviciu spre 15 ţări,  din Bucureşti, inclusiv o rută internă între Bucureşti şi Cluj-Napoca care va funcționa din data de 22 iulie 2016.

Surse: zf.ro, businessmagazin.ro

 

 

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More