Home STIRI ACTUALITATE Vremea în intervalul 30 ianuarie-1 februarie

Vremea în intervalul 30 ianuarie-1 februarie

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Meteorologii au emis o avertizare de ninsori, viscol şi vânt puternic la munte pentru ziua de sâmbătă, posibil duminică şi în prima zi din februarie, însă temperatura este în creştere în restul ţării.

Pentru intervalul 30 ianuarie-01 februarie, prognoza meteo anunţă că vom avea parte de ninsori viscolite la munte, însoţite de vânt dar şi de ploi locale şi temperaturi care pot ajunge până la 13 grade. Pentru Vestul ţării se anunţă precipitaţii şi trecător în nordul Moldovei vor fi precipitaţii mixte. În sud-vest ne putem aştepta la ceaţă şi izolat ploi.

Sâmbătă temperatura minimă ajunge până la minus 8 grade, însă în Moldova şi Bucovina vremea se încălzeşte uşor. În Sud, Vest şi centrul ţării, meteorologii anunţă ceaţă şi posibil burniţă. În general vântul va sufla slab. În Capitală temperatura maximă ajunge până la 5 grade pe tot parcursul zilei de sâmbătă, iar cea minimă se situează între -1 şi 0 grade. Duminică, 31 ianuarie, vremea se încălzeşte şi cele mai mari valori se vor putea vedea în sud-vest si nord-est. În Bucureşti temperatura maximă va ajunge la 7 grade şi se prevăd pentru dimineaţă condiţii de ceaţă cu burniţă trecătoare iar spre seară cerul se va înnora treptat.

Vântul va sufla slab şi moderat duminică, doar la munte vor fi perioade în care vântul se va intensifica, va ninge şi izolat vor fi şi precipitaţii care pot ajunge să depăşească 15 l/mp.

Prima zi din februarie soseşte cu vreme care se menţine caldă pentru această perioadă a anului, în sudul şi vestul ţării în special. Temperaturile maxime pot ajunge până la 16 grade şi cele minime în jur de minus 2-3 grade. În Bucureşti se anunţă condiţii de ceaţă spre sfârşitul zilei de luni, cerul va fi variabil, e posibil să plouă temporar şi vântul va fi moderat. Precipitaţii se anunţă pentru zonele de centru, nord şi vest cu precădere. În Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si Dobrogea, meteorologii anunţă vreme însorită.

 

Sursa: gândul.info, româniatv.net, ştirileprotv.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More