Home STIRI ACTUALITATE Vine vremea gerului. ANM anunță că vor scădea continuu gradele

Vine vremea gerului. ANM anunță că vor scădea continuu gradele

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Potrivit ANM, temperaturile vor fi în scădere continuă și vor ajunge la -10 grade în noaptea de marți spre miercuri. Gerul este pe cale să se instaleze treptat în regiunile țării și va ninge viscolit la munte.

Acest regim termic, cu intensificări ale vântului, temperaturi sub limită și ninsori viscolite, este prognozat pentru două săptămâni. Ne vom aștepta la nopți reci dar și la precipitații în intervalele 19-20 decembrie, 23-25 decembrie și în zilele de 12 și 14 decembrie. În prima săptămână, temperaturile maxime vor fi în jur de -3 grade, iar temperaturile minime se prevede că vor ajunge chiar și la -15 grade.

ANM anunță următoarele: ”Temporar, vor fi precipitații îndeosebi în centrul, sudul și estul țării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar la munte va ninge. Local se va depune strat de zăpadă, mai consistent în zona montană. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol. În Moldova, Dobrogea și Muntenia (inclusiv în zona Municipiului București), local, vântul va depăși la rafală 50… 60 km/h, viscolind trecător ninsoarea.”

Luni, ANM a informat că prognoza este valabilă pentru intervalul 12-25 decembrie și că vor predomina temperaturile negative. Gerul este așteptat în special în noaptea de marți spre miercuri (13/14 decembrie).

 

 

 

Sursa: realitatea.net, bihon.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More