Home Externe Viktor Orban agreează decizia Austriei de a restricţiona imigranţii

Viktor Orban agreează decizia Austriei de a restricţiona imigranţii

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Miercuri guvernul Austriei a făcut anunţul privitor la solicitanţii de azil cu precizarea că nu vor putea primi toţi imigranţii care solicită, iar Viktor Orban afirmă că această decizie este "o victorie a raţiunii".

În anul 2016, conform anunţului făcut de guvernul austriac vor fi acceptate un număr limitat de cereri de azil, până la 37.000 de cereri şi pentru a-şi atinge obiectivul, Austria a decis să ia măsuri drastice în ce priveşte controlul la frontiere şi să schimbe şi politica de acordare a ajutorului social întruna mai puţin generoasă cu imigranţii. Social-democratul Werner Faymann a declarat presei: "Nu putem primi toți solicitanții de azil" şi a mai adăugat că Austria doreşte să limiteze numărul imigranţilor la circa 1,5% din populaţia ţării.

Premierul ungar, Viktor Orban a participat vineri la un interviu radiofonic şi, conform agenției MTI, Orban a declarat:"Europa nu poate primi un număr uriaș de străini fără a impune restricții și verificări…în acest caz, gândirea dogmatică a capitulat în fața realității și a bunului simț".

Viktor Orban a anunţat prin intermediul postului de radio Kossuth că se fac deja pregătiri în Ungaria ca să se ridice un gard de-alungul unei părţi a frontierei dintre Ungaria şi România şi că ungurii pot închide dacă este necesar această parte a frontierei. Orban a motivat aceste planuri prin cuvinte de critică la adresa Bruxellesului: "Statelor membre ale UE nu li se oferă opțiunea de a-și găsi propriile soluții la probleme. În schimb, sunt menționate soluții comune la nivel european, însă nu se face nimic corespunzător".

Premierul ungar a mai declarat în legătură cu decizia guvernului austriac pe care o agreează că şi Ungaria va împiedica accesul imigranţilor prin teritoriul maghiar: "Este absolut sigur că nu vor trece prin Ungaria. Punctul de vedere al Ungariei este că ar fi mai bine dacă niciun imigrant nu ar ajunge în Europa", a declarat în interviul radiofonic Viktor Orban.

 

Sursa: Agerpres.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More