Home Economic Victor Ponta îşi lansează fundaţia apolitică

Victor Ponta îşi lansează fundaţia apolitică

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Miercuri, 17 februarie are loc lansarea fundaţiei fostului premier, Victor Ponta denumită "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020". Fundaţia va fi apolitică, nu se va implica defel în viaţa politică, spun sursele politice în presă.

Victor Ponta a declarat că nu doreşte prin această asociaţie să facă competiţie politică cu niciun partid şi susţine deasemenea că scopul fundaţiei "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" este acela de a sprijini continuarea unor proiecte economice regionale în care și România este implicată, relatează DCnews.

Fostul premier declară că a fost "o poveste de presă" supărarea unor lideri social-democrați pe inițiativa sa şi adaugă: "România a avut două obiective fundamentale- NATO și UE. Și le-a îndeplinit. Și de atunci nu prea mai are niciunul în plus. E foarte bine că și le-a îndeplinit. Sunt chestiuni ireversibile. Mai departe, însă, într-un an, 2016, cu atât de multe provocări și crize, faptul că noi nu am fost mult mai prezenți în zona Mării Negre, în zona Golfului, nu ne-am folosit relațiile, cunoștințele, să facem în primul rând proiecte economice, dar nu doar economice, a fost o pierdere de oportunități. Acum am și timpul și cunoștințele necesare, am și echipa din fundație capabilă și cam toate proiectele pe care le cunoaștem și le-am început în ultimii patru-cinci ani, de la noua cale a mătăsii cu China, la proiectele energetice în regiune, la proiectele de colaborare economică. Din postura aceasta neguvernamentală o să le sprijinim în continuare." 

La conducerea fundaţiei vor fi şi câţiva foşti miniştri din guvernul Victor Ponta iar vicepreşedinţii desemnaţi de către preşedintele fundaţiei, însuşi Ponta, sunt Nicolae Bănicioiu și Daniel Constantin.

 

Sursa: dcnews.ro, revista22.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More