Home Politică Victor Ponta: „Când ai excedent bugetar de miliarde e imoral să spui că nu vrei să crești salariul minim cu 150 lei „

Victor Ponta: „Când ai excedent bugetar de miliarde e imoral să spui că nu vrei să crești salariul minim cu 150 lei „

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Victor Ponta susţine că este o idee foarte bună să fie mărit salariul minim pe economie de la 1.050 de lei la 1.200 de lei de la 1 ianuarie, deoarece această măsură nu are impact bugetar negativ şi nu afectează mediul economic.

În opinia fostului premier, propunerea de creştere de la 1 mai este "o prostie".

"Pentru că toți cei care ar trebui să vorbească din păcate tac (din indiferență, teamă sau pur și simplu pentru că sunt în vacanță în țări tropicale), pot să spun eu simplu și clar: e foarte bine să fie mărit salariul minim pe economie la 1.200 ron de la 1 ianuarie!", a scris marți Ponta pe facebook.

Ponta a mai afirmat faptul că mărirea salariului minim nu are impact bugetar negativ. "Deja la bugetari au crescut salariile peste 1.050 lei și, oricum, când ai excedent bugetar de miliarde e imoral să spui că nu vrei să crești salariul minim cu 150 lei!", a afirmat Ponta.

Conform spuselor fostului preşedinte PSD, majorarea salariului minim ajută bugetul de asigurări sociale prin încasări suplimentare stabile şi nu afectează mediul economic.

"Deja nimeni nu mai angajează în mod real cu mai puţin de 1.200 lei brut, cu excepţia sezonierilor — de unde rezultă că dată de 1 mai oricum e o prostie".

Fostul premier a mai spus despre creşterea salariului minim că ar "combate munca "gri" (salariul minim pe contract şi diferenţa "la negru") şi concurenţa neloială faţă de cei oneşti şi care plătesc toate taxele".

"Când nu ai habar despre economie și viața reală spui că 'faci un studiu'!!! Sau mai bine îi asculți pe cei ce știu!", a concluzionat Victor Ponta pe facebook.

Victor Ponta Când ai excedent bugetar de miliarde e imoral să spui că nu vrei să crești salariul minim cu 150 lei 2

sursa: agerpres.ro

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More