Home Sport Va primi după 8 ani medalia de bronz la Jocurile Olimpice

Va primi după 8 ani medalia de bronz la Jocurile Olimpice

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Federația internațională de lupte a transmis pe site-ul oficial că uzbekul care l-a învins pe luptătorul român, Gheorghiță Ștefan la JO din 2008, a fost descalificat datorită dopajului. 

Soslan Tighiev l-a învins în 2008 pe luptătorul român la lupte libere, în optimile categoriei de 74 kg, dar a fost găsit dopat și Federația i-a retras medalia. În consecință, palmaresul țării noastre la Jocurile olimpice 2008 este următorul: patru medalii de aur, una de argint și patru de bronz. Gheorghiță Ștefan va primi după opt ani medalia de bronz care i se cuvine. Buvaisar Saitiev are aurul, Gaidarov rămâne cu medalia de argint, iar bronzul îi revine lui Ștefan și bulgarului Terziev.

Iată și opinia președintelui Federației Române de Lupte, care a scris pe pagina sa de facebook despre acest eveniment:”A 34-a medalie olimpică pentru România la lupte! Ștefan Gheorghiță este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, ediția 2008! Vestea bună a venit astăzi de la UWW, care a anunțat mai multe modificări ale clasamentelor din cauza unor sportivi depistați pozitiv. Este un rezultat mare, pentru un sportiv excepțional! Felicitări Ștefan Gheorghiță! Hai România!”

Ștefan Gheorghiță a devenit în 2013 campion mondial participând la competiția la care se înscriu unii din cei mai buni sportivi cu vârsta până în 28 de ani. Universiada din Kazan 2013 este competiția care i-a adus medalia de aur la lupte libere. 

 

 

Sursa: agerpres, prosport.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More