Home Politică În urma unei dispute publice, un deputat a fost exclus din PSD

În urma unei dispute publice, un deputat a fost exclus din PSD

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Miercuri, deputatul PSD, Ninel Peia a fost exclus din partid în urma deciziei Biroului Permanent PSD Ilfov. Comunicatul transmis presei de către PSD anunţă că în scurt timp decizia urmează să fie validată în forurile superioare de conducere ale partidului. 

Disputa de la care a pornit totul s-a desfăşurat public între deputatul Ninel Peia şi Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei pe subiectul bebeluşilor bolnavi din Argeş. Ninel Peia a susţinut că vaccinurile sunt cauza îmbolnăvirilor iar pe o reţea de socializare, Funeriu i-a dat replica spunând că E.coli este o bacterie, nu virus şi l-a etichetat drept "imbecil" pe deputatul PSD care, la rândul lui, l-a comparat pe fostul ministru cu "un vierme intestinal."

Răspunsul lui Ninel Peia pentru Daniel Funeriu în disputa publică este acesta: "Asemenea unui vierme intestinal, când prinde un moment favorabil, această fantasmagorică fiinţă (Daniel Funeriu, n.r.) se iţeşte din nou căutând loc prielnic pentru a-şi depune pestilenţialele ouă pe unde o putea, numai vizibile să fie…În încheiere, fiindcă sunt într-o bună dispoziţie, sunt de acord să îţi prezinţi scuzele, aşa, protocolar, ca de la un doctor în chimie la un “moron”, desigur, dacă nu ai hârtiile prin care vei putea dovedi că sunt imbecile. În caz contrar, promit că, într-o zi, te voi întâlni, dottore, şi, fără să te jugănesc în vreun fel, îţi voi administra o bătăiţă la popoul gol, în piaţa publică, de o s-o ţii minte toată viaţa ta. Şi să nu fii ruşinat, nu este decât o formă mai veche de a educa o persoană care refuză să înveţe minimum bunele maniere''; relatat de Mediafax.

Preşedintele partidului PSD, Liviu Dragnea a declarat vizavi de acest incident: "Nu ştiu care este agenda dlui Ninel Peia, dar constat cu părere de rău că este foarte diferită de cea a PSD, iar prin luările sale de poziţie din ultima vreme, făcute în nume personal, se plasează singur în afara partidului. Suntem într-un an electoral şi nu ne permitem niciun fel de derapaje, nici de la linia politică asumată de partid, nici de la bunul simţ."

Liviu Dragnea i-a solicitat Gabrielei Firea, preşedinta PSD Ilfov să aplice măsurile statuare în legătură cu prestaţia deputatului Ninel Peia, "ale cărui declaraţii politice vin în contradicţie cu prevederile Statutului şi ale Codului Etic şi de Conduită adoptat de PSD la Congres", notează aceeaşi sursă.

 

Sursa: mediafax.ro, sursa foto: ninelpeia.ro 

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More