Home STIRI ACTUALITATE Unul dintre fondatorii trupei Paraziţii a fost reţinut pentru luare de mită

Unul dintre fondatorii trupei Paraziţii a fost reţinut pentru luare de mită

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Alexandru Frâncu, conform unor surse judiciare a fost prins în flagrant delict în timp ce primea suma de 6.000 de euro.

Alexandru Frâncu, unul dintre băieţii care au înfiinţat trupa Paraziţii la mijlocul anilor 90 a fost surprins de către oamenii legii în flagrant delict. Alături de doi angajaţi din Ministerul Culturii care erau implicaţi în "afacerea" sa, Frâncu promitea în schimbul unor sume mari de bani că are influenţă pe lângă o comisie a Ministerului care dădea avize pentru construcţii, relatează ziarul Adevărul. "În activitatea infracţională, cei doi ar fi fost sprijiniţi de o femeie. Astfel, bărbatul prins în flagrant ar fi contactat o persoană care a depus documentaţia necesară obţinerii avizului din luna iulie 2015 şi i-ar fi condiţionat obţinerea avizului de remiterea a 10.000 de euro" arată un comunicat al IGPR.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, au ridicat trei persoane în urma unui flagrant. Alexandru Frâncu se afla printre suspecţi şi a fost prins în timp ce primea suma de 6.000 de euro. În comunicatul emis de IGPR se precizează că cele trei persoane au fost reținute pentru trafic de influență şi cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru a se stabili întreaga activitate infracţională.

Fondator al trupei Paraziţii, Frâncu este în prezent milionar în euro, deţine un hotel din Capitală, o vilă şi un apartament de lux în acelaşi oraş, o casă de vacanţă în străinătate, şi este posesorul a două limuzine. În activitatea infracţională era susţinut de doi angajaţi din Ministerul Culturii, potrivit surselor oficiale.

Agerpres relatează că în cursul lunii ianuarie 2016, cel în cauză ar fi solicitat 10.000 de euro, în vederea obținerii unui aviz, pretinzând că are influență asupra funcționarilor unei comisii din cadrul unei instituții de cultură, atât în mod direct, cât și prin intermediul unui alt bărbat.

 

Sursa: agerpres.ro, adevărul.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More