Home STIRI ACTUALITATE Un tânăr musulman, student în România, a făcut un gest simbolic pentru a demola prejudecăţile

Un tânăr musulman, student în România, a făcut un gest simbolic pentru a demola prejudecăţile

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Numele său este Salah Elddine Kridech şi provine din Mostaganem, Algeria. În vârstă de 23 de ani, tânărul a ajuns cunoscut pe internet datorită unui gest public pe care l-a făcut în Cluj-Napoca, oraşul unde studiază.

În contextul ultimelor evenimente tragice de la Paris şi Bruxelles, tânărul musulman, student la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, a dorit să transmită mesajul că a fi musulman, nu înseamnă să fii implicit şi terorist şi a luptat cu prejudecăţile ieşind în stradă cu o pancartă. În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, trecătorii au avut ocazia să privească un tânăr care îi invita la îmbrăţişări gratuite. 

Pancarta pe care Salah Elddine Kridech o ţinea ridicată transmitea în engleză mesajul că este musulman, dar invita la iubire şi pace prin inimioarele desenate simbolic şi tânărul mai scrisese că oferă îmbrăţişări gratuite. Salah locuieşte în România, Cluj-Napoca de peste şase luni şi a ajuns aici datorită programului Erasmus. El a declarat pentru un ziar local că are dorinţa de a lupta cu prejudecăţile şi de a schimba mentalitatea oamenilor despre musulmani, şi a mai spus că a fost peste măsură de întristat de atentatele din ultima vreme.

În ce priveşte reacţia oamenilor faţă de gestul tânărului musulman, ea a fost pozitivă şi marea majoritate a trecătorilor s-au oprit, atât bărbaţi cât şi femei, să răspundă invitaţiei de pe pancartă şi să îl îmbrăţişeze pe Salah.

Clipul video cu acţiunea tânărului student poate fi urmărit aici: https://youtu.be/VO4cbMQdMlI

 

 

Sursa: protv.ro, youtube

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More