Home STIRI ACTUALITATE Un şofer bolnav de epilepsie a accidentat mortal mai multe persoane

Un şofer bolnav de epilepsie a accidentat mortal mai multe persoane

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Luni dimineaţă s-a petrecut un accident dramatic la Brăila, într-o staţie de autobuz. Cinci persoane care aşteptau în staţia respectivă şi-au pierdut viaţa.

Şoferul unei maşini, un bărbat în vârstă de 27 de ani a condus cu viteză mare şi a pierdut controlul asupra volanului, însă un ziar local, infobrăila.ro, relatează că şoferul ar fi avut de fapt o criză de epilepsie la volan şi din acest motiv a pierdut controlul asupra maşinii şi a intrat din plin în staţia de autobuz unde aşteptau mai mulţi oameni. Grupul a fost lovit iar în urma impactului cinci persoane au decedat şi o persoană a fost rănită. 

Ziarul local menţionat scrie: "'Ce este de remarcat este faptul că şoferul s-a mai prezentat la spital în urmă cu aproape jumătate de an prezentând crize comitiale (epileptice), acesta putând fi şi motivul producerii accidentului. Ancheta va stabili care sunt medicii care i-au eliberat actele necesare pentru a se elibera permisul auto.''

Ştefan Stoica, Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila a declarat presei cum s-a petrecut accidentul şi că staţia de autobuz este cea de pe Şoseaua Râmnicu Sărat din localitatea Brăila. Poliţia municipiului Brăila cercetează în prezent cazul. Şoferul maşinii a avut nevoie de intervenţia medicilor la spital, după ce a fost descarcerat din maşină. Singura victimă care a supravieţuit, o femeie în vârstă de 48 de ani, a povestit: "Eram cu o colegă de serviciu, ne întorceam de la muncă. Așteptam autobuzul. Am simțit că mă lovește ceva la picior și mi-a dispărut colega de lângă mine, apoi am văzut dezastrul.”

Deşi presa locală deţinea iniţial informaţia că şoferul a suferit o criză de epilepsie în timp ce conducea, directorul Spitalului de Urgență Brăila, Mihai Iugulescu a spus că rezultatele testului făcut de medici arată că bărbatul a fost drogat. "El a fost testat cu testul calitativ care se găsește în orice unitate de primire urgență din țară și a testat pozitiv pe aceste grupe de substanțe: amfetamină, canabis și benzodiazepină. Probele au fost trimise la București pentru confirmare finală”, a relatat dr.Iugulescu.

 

Sursa: gandul.info, libertatea.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More