Home Actualitate Un proiect european in valoare de 1 milion de euro câştigat de o universitate clujeană

Un proiect european in valoare de 1 milion de euro câştigat de o universitate clujeană

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a obţinut finanţare europeană în valoare de 1 milion de euro pentru un proiect care are ca scop final să ajute în viitor firmele auto din România.

Departamentul Ingineria Fabricaţiei din cadrul Facultăţii Construcţii de Maşini a obţinut rolul de coordonator în proiectul AMaTUC – Horizon 2020 (Additive Manufacturing at Technical University of Cluj-Napoca), alături de alte trei universităţi de prestigiu din Europa. Deschiderea oficială a proiectului a avut loc luni, 11 ianuarie. Durata de desfăşurare a proiectului a fost stabilită pentru trei ani şi startul s-a dat în ianuarie 2016. Scopul proiectului numit AMaTUC – Horizon 2020 este de a dezvolta tehnologiile 3D printing şi de a le adapta pentru transferul din laboratorul de cercetare în industria auto astfel încât să fie utilizate de către firmele din industria auto. Coordonatorii proiectului urmăresc imbunătăţirea tehnologiilor cu care se lucrează în prezent pe piaţa auto din România.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este coordonator în proiect alături de Universitatea de Ştiinţe Aplicate – Aachen, Germania, Intelligentsia Consultants Sarl din Luxemburg şi Universitatea din Loughborough – Anglia. Valoarea proiectului "AMaTUC – Horizon 2020" (Additive Manufacturing at Technical University of Cluj-Napoca) care se doreşte a fi implementat în România se ridică la suma de 1 milion de euro.

Pe durata celor trei ani de desfăşurare a proiectului vor avea loc şcoli de vară, workshop-uri de pregătire, conferinţe pe tema proiectului şi schimburi între Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi partenerii europeni la proiect. Toate activităţile desfăşurate în cadrul  "AMaTUC – Horizon 2020" vor fi centrate pe îmbunătăţirea tehnologiilor de fabricaţie aditivă (AM) existente pe piaţa auto; integrarea tehnologiilor AM cu alte tehnologii de fabricaţie; planificarea, analiza şi simularea asistată de calculator şi proiectarea pentru fabricaţie competitivă a produselor personalizate.

 

Sursa: cluju.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More