Home Politică Un primar a pus sub acuzaţie un viceprimar din Satu-Mare pentru furt de documente

Un primar a pus sub acuzaţie un viceprimar din Satu-Mare pentru furt de documente

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Dinu Birtoc, viceprimarul comunei Călinești Oaș, judeţul Satu-Mare, a fost pus sub acuzaţie şi i s-a deschis dosar penal deoarece primarul declară că ar fi sustras documente din instituţia unde lucrează.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare a dat marţi o declaraţie în care spune:"În jurul orelor 20:45 polițiștii Secției Gherța Mică au fost sesizați de către C. Gheorghe (Copil Gheorghe primarul comunei-n.r.) de 62 ani, din Călinești Oaș, despre faptul că B. Dinu (Birtoc Dinu ,viceprimar) de 45 ani, din Lechința, a sustras unele documente din incinta primăriei. Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, asupra bărbatului s-au găsit 3 clasoare cu documente. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt", relatează Agerpres.

În replică, acuzatul a declarat că de fapt i s-ar fi solicitat să prezinte actele respective la DNA. Dinu Birtoc afirmă că actele trebuiau depuse la Direcția Națională Anticorupție, însă primarul comunei a făcut plângere că ar fi furat documentele respective. Birtoc a povestit pentru Agerpres incidentul. Procurorii DNA i-ar fi solicitat actele respective şi el a rămas ca să le multiplice alături de un consilier local până seara în incinta primăriei. Femeia de serviciu l-a încuiat în clădire, din greşeală, iar viceprimarul afirmă că l-ar fi sunat pe poliţistul responsabil de zonă pentru a-l anunţa. A fost trimis un echipaj de poliţie la faţa locului. 

Dinu Birtoc afirmă că femeia de serviciu nu răspundea la apeluri şi el a refuzat să părăsească clădirea primăriei pe fereastră pentru a nu se interpreta că a intrat tot pe acolo şi a sunat la 112. O dată cu echipajul a ajuns la faţa locului şi primarul, Copil Gheorghe care l-a acuzat de furtul documentelor, potrivit Agerpres.

Viceprimarul a declarat că nu înţelege comunicatul IPJ şi că va cere lămuriri: "Am rămas mai mult în primărie pentru că mi s-au solicitat copii, să le depun la DNA. Femeia de serviciu ne-a încuiat în Primărie. Am sunat-o de trei ori, nu a răspuns. Dacă ieșeam pe geam, cum reacționau? Se zicea că e furt… O să depun plângere penală pentru denunț calomnios și privare de libertate" a spus presei Birtoc.

 

Sursa: agerpres.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More