Home Economic Un pas înainte pentru industria de vin din România

Un pas înainte pentru industria de vin din România

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Directorul Cramelor Recaș susține că industria vinurilor va avea succes și va crește mult în  următorii ani, odată cu intrarea pe piață a unui nou val de mici producători de vin.

Piaţa vinului îmbuteliat atinge aproximativ 250-300 de milioane de euro, dar gradul de fragmentare este foarte ridicat, în condiţiile în care există aproximativ 100 de jucători locali, după cum se arată în informațiile de pe wall-street.ro

Ciprian Roşca, directorul comercial al Cramelor Recaş și unul dintre cei mai mari producători de vin pe plan național are încredere în dezvoltarea industriei de vinuri în România prin intermediul micilor producători care trebuie să reziste pe piață și să se ridice la nivelul așteptărilor consumatorului.

„Credem că industria vinului va creşte mult în următorii ani, în condiţiie în care există un nou val de mici producători care încep să apară pe piaţă, investitorii care acum 5-6 ani au pus bazele plantaţiei şi acum sunt pregătiţi să iasă cu vinurile la vânzare. Întrebarea este câţi dintre ei vor reuşi să treacă testul pieţei şi al consumatorului, care în România, aşa cum e cazul pe pieţele mai mature, începe să nu te mai ierte atât de uşor atunci când greşeşti“, a declarat acesta.

În România există 180.000 de hectare cu viță-de-vie organizate în 37 de podgorii, iar numai 28% se află în circuitul economic. Vor apărea însă noi producatori de vin, noi nume care să se ocupe de producție în fiecare an. Țara noastră se află pe locul cinci în Europa și pe locul 11 în lume, și asta pentru că deține o suprafață viticolă la acest nivel.

Producatorul de vin al Cramelor Recaș estimează în acest an o creștere de 25% a afacerilor la nivel de grup.

 

Surse: wall-street.ro, www.vestic.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More