Home STIRI ACTUALITATE Un grup de medici arată că dacă bei lichide în exces, te poți imbolnăvi grav

Un grup de medici arată că dacă bei lichide în exces, te poți imbolnăvi grav

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Medici de la spitalul King's College avertizează că este dăunător pentru organism consumul de lichide în exces. Deși, în general medicii recomandă bolnavilor să bea multe lichide, există și alți experți în sănătate care îi contrazic. 

Recent, cazul unei femei în vârstă de 59 de ani a generat un raport medical care arată că persoanele care sunt bolnave, se pot îmbolnăvi mai tare dacă consumă apă în exces. ”Atunci când oamenii sunt bolnavi, nu beau multă apă pentru că este ultimul lucru pe care îşi doresc să-l facă, astfel devin deshidrataţi foarte repede,'' a explicat un co-autor al raportului, Dr. Maryann Noronha. Însă medicii au propus cazul femeii care suferea de o infecție a tractului urinar, pentru a dovedi că de cele mai multe ori consumul mare de apă este dăunător. 

Femeia a consumat apă pentru a curăța sistemul urinar, mai exact jumătate de cană de apă tot la o jumătate de oră. Aceasta a fost doza care i-a fost recomandată inițial. Ea a ajuns la spital, diagnosticată cu hiponatremie, o afecțiune care înseamnă că este scăzut nivelul sodiului în sânge. Când nivelul sodiului din sânge scade sub 134 mmol/L apare hiponatremia. Femeia al cărei caz e prezentat în raport, avea sângele atât de dilatat încât apa a pătruns în celulele organismului. 

Medicii avertizează că la consumul exagerat de lichide apare în final riscul de a se umfla țesuturile, mai ales din regiunea creierului. Pacienta din raportul medical și-a revenit însă se menționează în raport și cazul unui bărbat care suferea de gastroenterită și a decedat datorită hiponatremiei. 

 

 

 

Sursa: descoperă.ro, express.co.uk

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More