Home STIRI ACTUALITATE Un deținut a provocat incediu la Penitenciarul din Craiova

Un deținut a provocat incediu la Penitenciarul din Craiova

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Un deținut care se afla în regim de cazare singur în cameră și-a aprins marți obiectele personale. Incendiul a avut loc în incinta Penitenciarului din Craiova.

După ce deținutul a dat foc obiectelor s-au luat imediat măsuri și s-au evacuat deținuții și membrii personalului din pavilionul cu pricina, dar și pentru limitarea și stingerea focului. S-a apelat deasemenea la numărul de urgență pentru a veni echipajul ISU. Biroul de presă al penitenciarului a informat agenția Agerpres despre incendiu și reprezentanții penitenciarului Craiova declară: ”Conducerea penitenciarului va demara o anchetă internă pentru a analiza cauzele și contextul producerii acestui eveniment.”

Consecința faptei deținutului care a provocat focul a fost că mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: un angajat al penitenciarului și un alt deținut au necesitat ajutor medical, iar un deținut a fost intoxicat cu monoxid de carbon și a fost dus la spital. Mai multe surse din televiziune relatează că a fost incendiu în două celule și, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, au luat foc saltelele. În comunicat scrie: ”Saltelele din cele două celule au luat foc. Deocamdată nu se știe dacă focul a fost pus intenționat. Trei deținuți s-au intoxicat cu fum și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au intervenit și au lichidat incendiul, în timp ce unii deținuți au fost imobilizați pentru că deveniseră violenți. Toți deținuții au fost evacuați în curtea penitenciarului."

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul acestui incident și a decis să efectueze o vizită la penitenciarul Craiova.

 

Sursa: agerpres

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More