Home Externe Sondajele arată o batălie strânsă în lupta pentru canditatura la președinția SUA

Sondajele arată o batălie strânsă în lupta pentru canditatura la președinția SUA

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Ultimele sondaje realizate de NBC/WSJ/Mariast la alegerile pentru nominalizarea candidaților din partea partidelor Democrat și Republican la președinția Statelor Unite arată o cursă strânsă în ambele tabere, când mai sunt mai puțin de trei săptămâni până la voturile din primele state, Iowa și New Hampshire.

În cursa pentru nominalizarea candidatului Partidului Democrat în caucusul din statul Iowa, senatorul statului Vermont, Bernie Sanders rămâne foarte aproape de fostul secretar de stat, Hillary Clinton. Aceasta are un avans de 3 procente, 48 de procente la 45 pentru Sanders, o diferență în limita marjei de eroare. În alt sondaj, efectual de HuffingtonPost, Clinton are un avans semnificativ de peste 10 procente, conducând cu 50,6% la 40%.

De partea republicană, senatorul statului Texas, Ted Cruz are un avans de 4 procente față de mogulul imobiliar Donald Trump, 28% față de 24%. Senatorul statului Florida, Marco Rubio este al treilea cu 13% din preferințele electoratului republican, urmat de Ben Carson cu 11%. Și în sondajul realizat de HuffingtonPost, Cruz este în frunte, de data aceasta cu peste 7 procente față de Trump.

În următorul stat ce organizează alegeri, New Hampshire, cursa pentru nominalizarea democrată este la fel de strânsă. Aici Bernie Sanders are un avans de 4 procente față de Clinton, 50% la 46%, o diferență și de această dată în marja de eroare.

În ceea ce privește cursa republicană din același stat, cursa este mult mai clară. Cu 30 de procente din preferințele electoratului, Donald Trump conduce cursa detașat, având un avans de 16 procente față de Marco Rubio, al doilea clasat. Se pare că în New Hampshire Trump a reușit să-și mențină avansul considerabil de la începutul anunțării candidaturii. Guvernatorul statului New Jersey se află pe locul trei, cu 12 procente, iar fratele fostului președinte, Jeb Bush se află abea pe locul șase, cu doar 8 procente.

Caucusul din Iowa va avea loc în data de 1 februarie, iar cea din New Hampshire la o săptămână după aceasta, pe 9 februarie.

Sursa: HuffingtonPost.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More