Home Externe Turcia – captură record de 13 tone de narcotice

Turcia – captură record de 13 tone de narcotice

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Autoritățile din Turcia au capturat peste 13 tone de narcotice de pe un vas înregistrat în Bolivia în ceea ce e descris ca prima operațiune anti-drog ce are loc în ape internaționale. Transportul a fost interceptat în apropiere de portul Libian, Tobruk.

Cotidianul turk Hurriyet relatează că întreaga operațiune a pornit când departamentul Anti-Trafic și Crimă Organizată al poliției turce a primit un pont cu privire la nava boliviană ce transporta droguri și se afla în ape internationale. Acestea au contactat comandamentul pazei de coastă a marinei statului turc ce a localizat nava suspectă în data de 03 ianuarie și a început urmărirea acesteia.

Turcia a avut dreptul să întreprindă această operațiune în acord cu Convenția Națiunilor Unite împotriva traficului de substanțe narcotice în ape internaționale din 1988 la care ambele țări sunt semnatare.

Autoritățile turce au declarat că cele 13 tone de marijuana în formă reprezintă cea mai mare captură de droguri efectută într-o singură operațiune.

sursa: Hurriyet 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More