Home Politică Traian Băsescu nu mai are calitate de suspect în niciun dosar. Ce decizii au luat procurorii

Traian Băsescu nu mai are calitate de suspect în niciun dosar. Ce decizii au luat procurorii

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Deciziile luate de procurorii de la Parchetul General, nu sunt încă definitive dar aceștia au clasat două dosare în care era urmărit penal fostul președinte al României. 

Dosarele ”Casa din Mihăileanu" și ”Terenul de la Căşuneanu" au fost clasate iar Traian Băsescu nu mai are în prezent poziția de suspect din punct de vedere penal. Acțiunea de închidere a dosarelor intens mediatizate va fi urmată de confirmarea sau infirmarea procurorului superior, Cristian Lazăr; potrivit surselor judiciare.

Urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu în afacerea Căşuneanu a început în primăvara acestui an. Fostul președinte a declarat în legătură cu dosarele: ”Eu am fost la Parchet, am dat declaraţii, avocatul meu a avut acces la dosare, a participat la audierea martorilor şi mi-a comunicat că nu pot avea probleme neexistând nici un fel de probe că aş fi încălcat legea. Mai mult nu ştiu, şi nici nu mi-a comunicat ceva Parchetul General.”

Dosarul ”Terenul de la Căşuneanu” a fost clasat de procurorul Elena Iordache în baza articolului 16 litera a din noul Cod penal. Pe acest temei ”fapta nu există.” De remarcat că Iordache l-a pus sub învinuire inițial pentru spălare de bani pe fostul președinte și l-a chemat la audieri, apoi tot ea a propus clasarea.

 

 

 

Sursa: adevarul.ro, stiri.tvr.ro  foto:hotnews.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More

Loading..