Economic

Topul celor mai vândute maşini în Rusia în anul 2015

Marca emblematică românească Dacia se află în topul celor mai vândute maşini în anul 2015, fapt ce confirmă că după relansarea din 2004 cu modelul Logan, Dacia este cotată bine pe piaţa europeană.

Marcus Osegowitsch, șeful subsidiarei ruse a Volkswagen a declarat că piaţa auto din Rusia trece prin momente dificile şi în 2016 va fi un declin al vânzărilor de maşini de 30%, cu toate acestea în 2015 în Rusia s-a înregistrat cifra de 1,6 milioane autoturisme şi vehicule uşoare vândute, spre deosebire de anul precedent, 2014 în care s-au vândut 2,49 milioane de vehicule. Association of European Businesses (AEB) a publicat topul celor mai bine vândute 25 modele de maşini în Rusia şi conform datelor lor, Duster și Logan se află pe locurile cinci şi şase.

Topul celor mai vândute modele de maşini în anul 2015 arată în felul următor, conform AEB : primul loc este ocupat de Lada Granta (152.810 maşini vândute), fabricat de AvtoVAZ; locul doi îi revine lui Solaris, de la Hyundai cu 14.644 vehicule vândute; pe locul trei se află New Rio de la Kia cu 97.097 vehicule; locul patru este ocupat de marca Polo de la Volkswagen (45.390 maşini), locurile cinci şi şase sunt ocupate de Duster și Logan, cu 43.923 vehicule, și, respectiv, 41.311 vehicule vândute pe piaţa auto rusească. Deasemenea pe locul 11 în acest top se află şi Sandero cu 30.221 vehicule. Firma franceză Renault a integrat în Grupul Renault din anul 1999 marca românească Dacia şi fabrică modelele Duster, Logan și Sandero care sunt în topul menţionat. Dacia Nova este primul autoturism din grupul Renault care a fost conceput în întregime numai de ingineri români în anul 1999.

"Previziunile Association of European Businesses (AEB) privind o scădere de 25% a livrărilor pe piața rusă sunt optimiste. Va fi mult mai rău. În primele cinci luni ale anului, s-a înregistrat un recul de 38-40%, dar acest ritm nu va continua, iar declinul anual va fi în jur de 30%" a declarat Marcus Osegowitsch cu privire la criza cu care se confruntă Rusia în prezent.

Declinul economiei și deprecierea rublei au determinat producătorii auto să-și reducă producția, să ofere reduceri sau să scadă prețurile.
Citeşte mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/logan-duster-si-sandero-sfideaza-criza-rublei-sunt-in-topul-celor-mai-bine-vandute-masini-in-rusia_268201.html#ixzz3xKvtRHcc

 

Sursa: româniatv.net, dacia.ro

To Top
Loading..