Home Actualitate Therme București, cel mai mare centru european de wellness bazat pe apă termală își așteaptă primii vizitatori

Therme București, cel mai mare centru european de wellness bazat pe apă termală își așteaptă primii vizitatori

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Centrul de wellness & SPA, Therme București a avut inaugurarea joi, 14 ianuarie, lângă capitală, la Balotești. Cel mai mare centru de wellness din Europa bazat pe apă termală, așa cum spun dezvoltatorii pune la dispoziția vizitatorilor opt piscine cu apă termală, șase saune, 1,5 kilometri de tobogane și  peste 800.000 de plante. Prețurile biletelor pornesc de la 39 de lei pentru adulți în trei ore și jumătate petrecute, iar pentru copii tariful este de 35 de lei.

Investiția acestui proiect a fost în valoare de 50 de milioane de euro, potrivit investitorilor, și anume grupului austriac, A-Heat Group, care a început construcția centrului în anul 2013. Spațiul are o capacitate de 4.000 de persoane și este format din trei zone pentru entertainment,  zona de relaxare cu jacuzzi și palmieri aduși din Thailanda și Florida, zona de distracție cu tobogane și piscine cu valuri și zona cu saune tematice și piscină cu seleniu.

În zona de relaxare  cu palmieri,  adulții se bucură de spațiul exotic cu 64 lei pentru o zi întreagă, iar în zona saunelor unde este interzis accesul copiilor care au vârsta până în 16 ani, tarifele ajung și la 83 lei pentru o zi întreagă. Există, însă, și o serie de promoții pentru familiile cu copii și reduceri pentru studenți.

Grupul austriac a realizat cel mai adânc foraj de apă termală de după 1989; apa din bazine provine de la o adâncime de peste 3.100 metri, așa cum se prezintă într-un articol de pe wall-street.ro.

Complexul va fi deschis pe parcursul întregului an, iar proprietarii susțin că din luna aprilie vor încerca să asigure și mijloc de transport din oraș spre centrul Therme București pentru cei dornici de distracție în universul acvatic.

Totodată, reprezentanții proiectului au afirmat că această construcție deține aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cladirea are capacitatea de a rezista la cutremure de peste 9 grade pe scara Richter. 

Investitorii austrieci au încredere că în 2016 un număr de aproape un milion de vizitatori vor umple sălile cu piscine și tobogane ale complexului termal. 

Surse: mediafax.ro, wall-street.ro, xplorio.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More